Corina Creţu, articol elogios în publicaţia „NewEurope”: ” O STEA din România”

Ziarul NewEurope o lauda pe Corina Cretu, intr-un articol-oda intitulat "Corina Cretu: A Romanian star". Articolul a aparut la doar patru zile dupa ce Cretu a fost tinta unei investigatii a publicatiei Politico, unde fosti si actuali angajati au relatat ca aceasta ar avea un program de lucru lejer si ar combina delegatiile oficiale cu calatoriile de vacanta.

14 dec. 2015, 13:02
Corina Creţu, articol elogios în publicaţia „NewEurope”: ” O STEA din România”

Potrivit New Europe, Corina Creţu nu a dezamăgit în cariera politică. Prezentată ca un „politician abil”, Creţu este lăudată pentru implicarea sa la nivelul UE încă înainte de aderarea României, pentru reuşita de a fi aleasă de trei ori membru al Parlamentului European şi pentru ascensiunea în funcţia de vicepreşedinte al PE.

De la ziarist la diplomat, apoi europarlamentar, si acum comisar european, ea a depasit toate piedicile periculoase pentru cariera oricarui politician, mai cu seama a unei femei politician”, scrie publicatia citata.

„Cotina Cretu s-a dovedit un politician istet, bun comunicator si priceputa la realizarea de aliante”, mai scrie NewEurope, care continua in acelasi ton tot articolul.

„Accederea în funcţia de comisar european poate părea neaşteptată pentru cei nefamiliarizaţi cu activitatea sa, dar nu este nemeritată. Bătălia pentru nominalizare a fost feroce. Dacian Cioloş, cel care fusese anterior comisar din partea României, a luptat din greu să-şi păstreze poziţia. Preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a considerat-o pe Creţu o candidată mai bună şi a desemnat-o pentru portofoliul politicilor regionale. Creţu a fost confirmată fără probleme de Parlamentul European, trecând de audieri cu brio„, mai scrie neurope.eu.

Politico a scris, recent, ca fosti si actuali angajati au descris cabinetul Corinei Cretu ca fiind intr-o stare de dezordine pe fondul plecarii sefului de cabinet, al sefului adjunct, al sefului de comunicare dar si a altora. Rata de rotatie a personalului este neobisnuit de mare – 8 din cei 19 membri ai cabinetului privat al comisarului au plecat in decurs de 12 luni.

Mai multi consilieri din cabinetul personal al comisarului au plecat pentru ca s-ar fi temut ca nu vor putea sa o apere, sustine Politico, adaugand ca personalul a inceput sa fie atat de ingrijorat de faptul ca Corina Cretu isi ia prea mult timp liber incat seful sau de cabinet de la acea vreme ar fi avertizat-o ca blocarea programului cu mentiunea „timpul comisarului” sau „fara intalniri” poate parea suspecta.

Publicatia a vorbit cu 11 fosti si actuali membri ai cabinetului sau, iar multi dintre ei au refuzat sa comenteze oficial „revolta personalului”.