Corina Creţu: Evoluţiile economice bune încep să fie resimţite de către români

Rezultatele creşterii economice şi măsurile luate de Guvern încep să aibă implicaţii directe pentru viaţa de zi cu zi a românilor, apreciază europarlamentarul social-democrat Corina Creţu.

04 oct. 2013, 06:40
Corina Creţu: Evoluţiile economice bune încep să fie resimţite de către români

Măsuri precum ieftinirea pâinii, creşterea veniturilor şi deblocarea fondurilor europene contribuie la îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor, a adăugat ea.

„Efectele creşterii economice încep să fie resimţite de către cetăţenii români. Prognoza de creştere de peste 2% pentru anul acesta şi măsurile luate de guvern aduc tot mai multe veşti bune pentru români. Deciziile Executivului au avut implicaţii directe pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor. Una dintre aceste măsuri este ieftinirea pâinii, ca urmare a reducerii TVA. Efectul a fost unul imediat asupra preţului, urmând ca pe viitor să fie redusă evaziunea din acest sector. Totodată, multor români le-au crescut veniturile. Prin reîntregirea salariilor bugetarilor, creşterea salariului minim la 800 de lei şi majorarea punctului de pensie cu 4 procente s-a făcut un prim pas pentru asigurarea unui nivel de trai decent. De asemenea, de la anul vor fi indexate din nou salariile şi pensiile cu rata inflaţiei. Deblocarea fondurilor europene a fost încă un succes al actualei guvernări. S-a obţinut totodată încă un an pentru absorbţia fondurilor aferente perioadei 2007-2013, ceea ce înseamnă un plus de aproximativ 2,2 miliarde euro pentru firmele din România. Numărul firmelor a cunoscut o creştere considerabilă, ajungând în 2013 la cifra de 714.000″, a argumentat Corina Creţu, potrivit unui comunicat remis Agerpres de Biroul de presă al PSD.

 VEZI ŞI:

Valoarea facturii la electricitate SCADE în luna august. Află cu cât