Corina Martin: Neversea va atrage peste 150.000 de participaţi, iar Constanţa va urca direct în topul destinaţiilor europene de profil

Prima ediție a festivalului de muzică 'Neversea' va atrage peste 150.000 de participați, iar Constanța va urca, în numai câteva zile, direct în topul destinațiilor europene de profil, fiind unicul festival muzical din Europa ce se derulează pe o plajă, a declarat miercuri Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

05 iul. 2017, 17:45
Corina Martin: Neversea va atrage peste 150.000 de participaţi, iar Constanţa va urca direct în topul destinaţiilor europene de profil

„Evenimente ca Untold și Neversea plasează România pe harta internațională de top a evenimentelor de acest gen muzical și aduc o contribuție majoră pentru turismul și imaginea României. La Untold 2016, organizatorii au înregistrat un trafic de peste 300.000 participanți în 4 zile, iar pentru ediția 2017 se așteaptă un trafic de peste 320.000 de participanți. Pentru orașul Cluj, promovarea, încasările și dezvoltarea au reprezentat beneficii incredibil de mari, ce nu ar fi fost câștigate altfel, chiar și prin multe evenimente locale la un loc. Pentru Constanța, prima ediție a Neversea are așteptări de trafic de peste 150.000 participanți. Este unicul festival muzical din Europa ce se derulează pe o plajă! În numai câteva zile, Constanța va urca direct în top destinații europene de profil”, a precizat Martin.

Președintele FAPT afirmă că tarifele de acces sunt incomparabil mai mici în România, comparativ cu altele similare din Belgia sau Anglia sau Olanda.

„Tarifele de acces sunt incomparabil mai mici în România, comparativ cu cele pe care le plătesc vest sau est-europenii la festivaluri în Belgia sau Anglia sau Olanda, ceea ce încă reprezintă un beneficiu major, ce trebuie valorificat în interesul promovării turistice a României. Un alt beneficiu major continuă să fie acela că în România acest gen de festivaluri încă se derulează și pe timpul nopții, ceea ce încă pare să fie unic în Europa. La fel ca și activitatea cluburilor de noapte din Mamaia sau în general din România, cluburi în care distracția continuă până în zori”, a spus Corina Martin.

În opinia acesteia, guvernul și autoritățile locale ar trebui să susțină și să încurajeze organizarea acestui gen de evenimente care transformă peste noapte imaginea și „certificatul” unor orașe.

„România, guvernul și autoritățile locale trebuie să susțină și să încurajeze organizarea și dezvoltarea acestui gen de evenimente, pe care câțiva investitori privați s-au încumetat să le organizeze și susțină, și care transformă peste noapte imaginea și „certificatul” unor orașe, ce devin astfel capitale europene și internaționale ale muzicii și spectacolului!”, a adăugat președintele FAPT.

Festivalul de muzică ‘Neversea’, organizat pentru prima dată la malul Mării Negre, se va desfășura în municipiul Constanța, pe plaja Modern, în perioada 7 — 9 iulie 2017, peste 150 de muzicieni fiind așteptați să susțină concerte în cele trei zile ale festivalului.

La ‘Untold’ 2017, între 3 și 6 august, sunt anunțați peste 200 de artiști.