Corlăţean: Am activat CELULA DE CRIZĂ la Ministerul de Externe în urma avionului doborât în Ucraina

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat, în direct la România TV, că a activat celula de criză la minister în jurul orei 21:30, în urma prăbuşirii avionului de pasageri în Ucraina.

17 iul. 2014, 19:11
Corlăţean: Am activat CELULA DE CRIZĂ la Ministerul de Externe în urma avionului doborât în Ucraina

El a mai spus că aşteaptă încă informaţii de la ambasade pentru a vedea dacă au fost şi români în acel avion.

„Evident că ne interesează dacă au fost români în acest avion. Am transmis comenzi ambasadelor noastre pentru a verifica lista de pasageri. Am activat celula de criză la Minsiterul de Externe în urmă cu jumătate de oră. Aşteptăm aceste elemente şi evident că vom informa opinia publică. E nevoie să fie clarificate circumstanţele. Dacă a fost doborât de un dispozitiv militar, de o rachetă, atunci e o crimă, o barbarie. Şi nu va rămâne fără efecte”, a afirmat Corlăţean.

VEZI ŞI Avionul Boeing 777 PRĂBUŞIT în Ucraina: Un martor a surprins momentul impactului cu solul VIDEO

Un avion Boeing 777, al companiilor aeriene din Malaysia, s-a prăbușit joi în regiunea Donbas din Ucraina, unde se duc lupte între separatişti şi armata ucraineană, anunță Interfax. Deocamdată nu se cunosc motivele exacte ale catastrofei aviatice.

MAE: Misiunile diplomatice încearcă să afle dacă erau români la bordul avionului prăbuşit

La bord se aflau 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Avionul se deplasa pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur. Potrivit unei surse citate de Interfax, avionul ar fi fost doborât la o altitudine de 10 km, deşi informaţia nu e confirmată.

Compania Malaysia Airlines a confirmat faptul că a pierdut contactul cu avionul.

Nu există niciun supravieţuitor.