Corlăţean: În discuţia cu Nuland am spus că Băsescu va dori să rămână în politică

Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, a declarat miercuri, într-o intervenţie televizată, că în discuţia pe care a avut în luna ianuarie cu asistentul secretarului de stat american responsabil de Afaceri Europene si Euroasiatice, Victoria Nuland, i-a spus acesteia că Traian Băsescu va dori să rămână în politică, nicidecum că acesta ar dori să candideze pentru un al treilea mandat.

08 mai 2014, 08:54
Corlăţean: În discuţia cu Nuland am spus că Băsescu va dori să rămână în politică

Titus Corlăţean precizează că i-a spus Victoriei Nuland că Traian Băsescu va dori să rămână în politică.

„La întrebarea pe care am primit-o, dacă eu cred că la sfârşitul anului, după alegerile prezidenţiale, lucrurile vor intra într-o anumită normalitate, stabilitate în România, răspunsul meu a fost foarte clar. E firesc cu un nou preşedinte ales în România ca lucrurile să intre într-o zodie mai stabilă, mai aşezată, dar nu cred că integral. Şi am spus-o foarte clar, sentimentul meu (…) este că Traian Băsescu va dori să rămână în politică (…) . Discuţie din luna ianuarie, când nu ştiam încă foarte multe lucruri. Sentimentul este că Traian Băsescu va dori să rămână în politică, că va dori să creeze un partid politic şi să fie un critic foarte dur la adresa Guvernului şi premierului”, a spus Corlăţean, la România TV.

Titus Corlăţean: Victoria Nuland nu a vizitat România să ne pună la punct

Şeful diplomaţiei române a precizat că a fost întrebat dacă crede că Traian Băsescu va candida la un nou mandat de preşedinte.

„Întrebarea mi-a fost adresată. Şi am spus-o în termeni foarte fermi şi într-o limbă engleză coerentă, pe care o stăpânesc, faptul că nu are cum să candideze pentru că este un lucru ştiut în România, sunt doar două mandate de preşedinte. Dar că da, eu cred că va dori să rămână în politică. Aceasta a fost marea discuţie”, a arătat ministrul.

El a calificat drept „securisme2 informaţiile potrivit cărora i-ar fi spus oficialului american că actual şef al statului ar dori să candideze pentru un al treilea mandat.