Corlăţean, la locul tragediei: Preşedintele Muntenegrului a dorit să transmită personal condoleanţe

Ministrul român de externe, Titus Corlăţean, a ajuns luni la Podgorica, de unde a dat o oferit pentru România TV ultimele amănunte legate de tragedia produsă duminică seara.

24 iun. 2013, 14:42
Corlăţean, la locul tragediei: Preşedintele Muntenegrului a dorit să transmită personal condoleanţe

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a ajuns luni la locul tragediei din Muntenegru, unde 18 români şi-au pierdut viaţa în urma accidentului de autocar în care alte 29 de persoane au fost rănite.

Diplomatul român a fost primit de preşedintele Republicii Muntenegru, Filip Vujanovic, şi va vizita răniţii din accidentul de autocar care sunt internaţi în spital. Înainte de a-l însoţi pe secretarul de stat Raed Arafat la spitalul din Podgorica, Titus Corlăţean a declarat la România TV: „Eram la Luxemburg, urma să aibă loc o reuniune importantă, dar am anulat-o şi am găsit o modalitate de a mă desplasa la Podgorica. Am fost primit de preşedinte, care a dorit să transmită personal condoleanţe. Am apreciat acest gest, cetăţenii care au donat sânge au reacţionat imediat.

Mă pregătesc împreună cu echipa consulară şi cu echipa doctorului Arafat să mergem la spital, pentru a vedea care e situaţia medicală a românilor. În funcţie de avizul medical se va lua o decizie privind posibila repatriere a românilor

Procedura de identificare nu e simplă, din cauza circumstanţelor accidentului, actele de identitate şi foarte multe obiecte au fost răspândite, procedura a fost mai facilă cu acei răniţi care au putut să se exprime.

Noi am deplasat deja un avion, iar premierul va trimite în orele sau mâine dimineaţă încă 1-2 avioane, încât în funcţie de evaluarea din această seară şi de ultima evaluare medicală de mâine, medicii vor stabili persoanele care pot fi transportate. Mâine (n.r. – marţi) o parte dintre persoanele rănite ar putea fi repatriate„.

Citeşte şi MAI a dispus măsurile necesare pentru transportul victimelor din Muntenegru după repatriere