Corlăţean, la Reuniunea Diplomaţiei Române: „Ucraina este angrenată într-un război hibrid”

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că Ucraina este angrenată de Rusia "într-un război hibrid".

27 aug. 2014, 17:04
Corlăţean, la Reuniunea Diplomaţiei Române: „Ucraina este angrenată într-un război hibrid”

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că Ucraina este angrenată de Rusia „într-un război hibrid”. Declaraţiile au fost făcute în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

„Ucraina este angrenată într-un război hibrid, în care Federaţia Rusă are ca obiectiv exercitarea unui anumit tip de control politic asupra statului vecin. Sunt vizate ţinte de ordin politico-militar, economico-financiar, social, etno-religios şi informaţional. Efectele majore sunt de adâncire a crizei interne, economice şi financiare în care se află Ucraina şi exacerbare a extremismului naţionalist. Aceste pericole subliniază şi mai mult necesitatea construirii prin reforme eficiente a unei democraţii solide”, a declarat ministrul Titus Corlăţean.

Ministrul de Externe a mai precizat şi că prezenta criză din Ucraina poate fi o oportunitate pentru relansarea relaţiilor bilaterale Ucraina-România.

„În plan bilateral, situaţia poate poate fi folosită şi pentru o reaşezare a relaţiilor România-Ucraina. În acest sens, este necesară identificarea ameninţărilor şi riscurilor comune la adresa securităţii şi a soluţiilor politice de a ajunge la o pace durabile în regiune. Dorim realizarea unui parteneriat reciproc avantajos, cu efecte benefice în plan regional, într-un climat de prietenie care să asigure şi protecţia minorităţilor române din Ucraina”, a precizat Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe.