Cornel Amariei, finalist în Global Business Hall of Fame

Câștigătorii care vor fi incluși în Global Business Hall of Fame vor fi anunțați la finalul lunii mai.

30 apr. 2021, 11:42
Cornel Amariei, finalist în Global Business Hall of Fame

Cornel Amariei, fondator al companiei .lumen, este printre cei cinci finaliști ai programului Global Business Hall of Fame by JA Worldwide. El creează la .lumen ochelari inteligenți pentru a reda persoanelor cu probleme de vedere o viață cât mai simplă și bună.

Global Business Hall of Fame prezintă antreprenori de top și lideri din toată lumea care pot schimba viața noastră. Printre cei care au câștigat de-a lungul timpului această distincție se numără Estee Lauder, David Ogilvy sau Levi Strauss. Programul are loc din 1976 și a inclus în Business Hall of Fame peste 247 de laureați.

Anul acesta, Global Business Hall of Fame are 9 finaliști care sunt din zona liderilor, dar și inovației, din țări precum România, Zimbabwe, Australia și multe altele.

Aceștia au servicii precum aplicații, ochelari inteligenți, turism eco, securitate sau un marketplace pentru freelenaceri.

Câștigătorii care vor fi incluși în Global Business Hall of Fame vor fi anunțați la finalul lunii mai.

Cornel Amariei a fost Innovation manager la Continental, iar din 2020 a fondat propria sa companie, .lumen, care dorește să realizeze ochelari pentru persoanele cu probleme de vedere. Compania folosește AI, robotică și neuroștiință pentru a putea ajuta oamenii cu probleme de vedere să se descurce mai bine în lume. .lumen a primit până acum un milion de euro finanțare.

Românul Daniel Dines a mai dat o lovitură. UiPath, compania pe care a fondat-o, a vândut acţiuni de peste 1,3 miliarde dolari
Ce face .lumen, compania lui Cornel Amariei? Ochelarii .lumen permit utilizatorilor o mobilitate mai bună, ajutându-i să aibă acces mai ușor la educație și apoi la locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții lor sociale.

„În lume sunt peste 40 milioane de nevăzători și singura soluție de mobilitate avansată este câinele ghid. Din păcate, un câine ghid este extrem de greu de întreținut, costă între 30 și 60 de mii de dolari antrenamentul. În acest moment, la nivel global, sunt doar 28.000 de astfel de câini”, spune Cornel Amariei, CEO .lumen. În practică, .lumen îndeplinește aceeași funcție ca un câine ghid pentru nevăzători, însă la costuri mult mai mici, fără să necesite același grad de îngrijire. Dacă antrenamentul unui câine ghid durează ani de zile, ochelarii pot fi produși rapid, în serii mari, la cerere.

Citeşte şi

Ford va produce un nou vehicul comercial ușor în România, în 2023. Versiunea complet electrică debutează în 2024


loading...