EXCLUSIV Cornel Dinicu, mărturie în fața magistraților: „Fiul meu a luat o drujbă ca să taie pereții”

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a susținut în fața magistraților că a făcut tot posibilul să-i salveze pe copiii care se aflau la mansarda pensiunii. Niciuna dintre persoanele cazate ala mansarde nu a mai scăpat cu viață din incendiu.

08 ian. 2024, 16:52
EXCLUSIV Cornel Dinicu, mărturie în fața magistraților: „Fiul meu a luat o drujbă ca să taie pereții”

Cornel Dinicu a relatat că a fost trezit din somn de concubina lui, care a simțit miros puternic de fum. Patronul de la Ferma Dacilor se afla într-un apartament exterior Fermei, astfel încât a încercat să ajungă cât de repede a putut în interiorul clădirii care ardea. Nu a putut pătrunde, însă, din cauza flăcărilor și fumului. Între timp, fiul lui a apărut cu o drujbă ca să taie pereții din camerele copiilor.

În noaptea incendiului, am fost trezit din somn de către concubina mea spre dimineață, mi-a comunicat că era fum și să merg spre copii. Mă aflam în apartamentul de la etaj care are o intrare exterioară. M-am trezit în mare viteză, am încercat să pătrund în clădire. 

Era mult fum și m-am întors în casă după masca de gaz și laternă. Am trecut prin bucătărie și băcănie și erau flăcări. Nu am putut să înaintez. A apărut fiul meu cu o drujbă pentru a tăia pereții care dădeau în camerele copiilor. Sunt convins că cineva a dat foc. Restaurantul nu era închis pe timp de noapte„, a mărturisit Cornel Dinicu în fața instanței, potrivit România TV.

Citeste si Cornel Dinicu, amuzat în spatele gratiilor. Gluma făcută i-a surprins pe polițiștii de serviciu

Cornel Dinicu a depus plângere penală împotriva companiei de electricitate

Patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile și se află în detenție la Arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IJP) Prahova. Potrivit avocatului său, Iancu Toader, Dinicu a formulat, în urma incendiului, plângere penală împotriva companiei de electricitate.

Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând – şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare –  pentru a putea avea acces şi la materialul dosarului, pentru că nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat şi pe care nu… nu ştiu, nu s-a voit să se aducă în spaţul public.

Dânsul mai are, anterior, nişte plângeri şi nişte sesizări cărora nu li s-a dat curs. Există o corespondenţă bogată, încercăm acum să o refacem, pentru că ştiţi, acum, din cauza acestui incident, s-au pierdut foarte documente, care atestă această corespondenţă cu autorităţile făcută de domnul Dinicu şi cred că va fi relevantă prin prisma lipsei de diligenţă”, a afirmat avocatul la Antena 3.