Cornel Dinicu rămâne în continuare după gratii! Decizia de ultimă oră a judecătorilor în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, rămâne încă 30 de zile în spatele gratiilor, după ce judecătorii prahoveni au decis prelungirea arestului preventiv.

29 ian. 2024, 17:48
Cornel Dinicu rămâne în continuare după gratii! Decizia de ultimă oră a judecătorilor în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor
Cornel Dinicu rămâne în continuare după gratii!

Cornel Dinicu rămâne în continuare după gratii! De asemenea, Judecătoria Ploieşti a decis luni prelungirea arestului la domiciliu pentru Adelina Elena Ilie, dar şi pentru administratorul din acte al complexului, Adrian Ristin, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă în dosarul incendiului care a mistuit pensiunea pe data de 26 decembrie 2023.

Citește și Procurorii cer prelungirea arestului preventiv pentru Cornel Dinicu și alți doi inculpați în dosarul Ferma Dacilor

Cornel Dinicu rămâne în continuare după gratii!

În plus, judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins solicitarea avocaților lui Cornel Dinicu de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova formulată în dosarul penal nr. 393/P/2023. 1.În temeiul art. 236 alin. (1) Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul DINICU Cornel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpatului DINICU Cornel de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, se arată în decizia instanței de luni.

Totodată, magistrații au decis prelungirea măsurii arestului la domiciliu în cazul celorlalte două persoane, cercetate în dosarul inceniului de la Ferma Dacilor, respectiv Adelina Ilie şi Adrian Ristin.

”În temeiul art. 222 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 223 alin (2) Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. (1) şi alin. (3) Cod procedură penală, dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii RISTIN Vitomir-Adrian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen. şi ILIE Adelina-Elena, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv”, au decis judecătorii prahoveni.

Citește și EXCLUSIV. Cornel Dinicu, mărturii şocante legate de tragedia de la Ferma Dacilor: „Incendiul era atât de puternic încă a ars şi podeaua de piatră” FILMUL EVENIMENTELOR