Cornel Dinu despre blaturi: „Dinamo cumpăra meciurile cu videocasetofoane, Steaua le cumpăra cu bani din trafic de arme!”

Cornel Dinu împlineşte astăzi 70 de ani şi vorbeşte despre episoade interesante din cariera lui de jucător în care Steaua şi Dinamo, cele mai mari rivale din Liga 1 făceau blaturi şi trucau meciuri.

02 aug. 2018, 09:35
Cornel Dinu despre blaturi: „Dinamo cumpăra meciurile cu videocasetofoane, Steaua le cumpăra cu bani din trafic de arme!”

„Securitatea era Securitate! Dinamo cumpăra meciurile cu videocasetofoane, cu ce confiscau ei. Steaua le cumpăra cu bani. Securitatea, fiind mai nenorocită, ştia cum lucrau ăia de la Steaua. Erau doi tipi. Banii veneau de la Victor Stănculescu, din traficul de arme, treceau pe la Olteanu, mi se pare, ministrul Apărării, şi ajungeau la Alecsandrescu. 

Existau doi tipi din Drumul Taberei care primeau bani de la Alecsandrescu ca să cumpere trei-patru jucători de la formaţia adversă. Meci de meci! În perioada ’86-’89, asta se întâmpla meci de meci! Dinamo cu casetofoane, Steaua cu bani cumpărau meci după meci! Mie mi-au cumpărat meciul când eram la Târgu Mureş, mi-au spus în faţă că o să mă facă. O bătusem pe Victoria cu o etapă înainte şi m-au călcat în picioare, până m-a apărat Valentin”, a povestit Dinu pentru GSP.