Cornel Patrichi vinde tot şi pleacă în lume

Cornel Patrichi, fostul jurat al emsiunii ”Dansez pentru tine”, renunţă la casa şi terenurile agonisite într-o viaţă pentru a avea o bătrâneţe liniştită, alături de soţia sa. Cu cei peste 200.000 de euro pe care vrea să-i obţină din vânzarea bunurilor, familia Patrichi vrea să plece să vadă lumea.

25 ian. 2016, 09:39
Cornel Patrichi vinde tot şi pleacă în lume

Cornel Patrichi (71 de ani) şi soţia sa, Cornelia (66 de ani), au hotărât ca în acest an să facă cea mai mare schimbare din viaţa lor. S-au săturat de griji şi vor ca măcar acum, la bătrâneţe, să aibă parte de liniştea pe care şi-au dorit-o mereu. Aşa că s-au decis să renunţe la aproape toate bunurile în care au investit, iar cu banii pe care-i vor obţine din vânzarea lor să poată să facă orice-şi doresc. Şi asta pentru că Alexandru, unicul lor fiu, se descură bine în Italia şi nu are nevoie de vreo moştenire.

“Casa de la  Săruleşti se află la o oră de Bucureşti, în Călăraşi. A construit-o Cornel cărămidă cu cărămidă, e făcută cu mult suflet. Mobilierul este adus din Italia. El a pus pomi fructiferi, viţă-de-vie, dar acum nu mai poate munci. Am rugat toată vara pe cineva să vină să tundă iarba, dar în zadar. M-a podidit plânsul când am hotărât să o punem la vânzare, pentru că a fost construită piatră cu piatră de Cornel şi am pus suflet. Vrem să o vindem pentru că nu mai avem putere să muncim acolo, am îmbătrânit”, a declarat Cornelia Patrichi, pentru Click!

Soţii Patrichi au scos la vânzare şi un teren de 554 mp situat pe Valea Argovei, pe malul Lacului Milotina, pe care speră să obţină aproximativ 11.000 de euro. Alţi 24.000 de euro vor să scoată din vânzarea terenului de 1.590 mp pe care-l au la Comarnic. Şi asta nu e tot. Cei doi închiriază vila pe care o au în Pipera, din cartierul Azur, cu 600 de euro pe lună.

Până va pleca din țară, fostul mare coregraf Cornel Patrichi speră să rezolve un obiectiv destul de important. Mai precis, el luptă pentru ca artiştilor liber-profesionişti să li se actualizeze şi lor punctul de pensie de la 339,3 lei, cât era în 2006, la 830,2, cât a ajuns în 2015.