Cornel Penescu, o nouă CONDAMNARE: 5 ANI de închisoare cu EXECUTARE

Cornel Penescu, patronul lui FC Argeş, a fost condamnat de Tribunalul Ilfov la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Fotbal Club 2005". Penescu este acuzat că a mituit un fost director al ANAF Argeş pentru a favoriza firmele sale.

04 dec. 2014, 14:46
Cornel Penescu, o nouă CONDAMNARE: 5 ANI de închisoare cu EXECUTARE

Cornel Penescu a fost găsit vinovat de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată şi instigare la evaziune fiscală, primind o pedeapsă de trei ani de închisoare, la care s-a mai adăugat un spor de pedeapsă de doi ani. Decizia nu e definitivă, informează HotNews.

În plus, lui Cornel Penescu i-au fost interzise multe drepturi, între care şi cea de a ocupa funcţiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială, atât în perioada în care este încarcerat, cât şi încă 5 ani dupp ce efectuează pedeapsa.

Cornel Penescu este închis la Penitenciarul Mărgineni, unde ispăşeste pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare după ce a fost condamnat de Înalta Curte de Casatie şi Justitie, în septembrie 2013, în dosarul în care a fost găsit vinovat de faptul că i-a dat mita 50.000 de euro fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon.

În octombrie 2013, Cornel Penescu a fost din nou condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul „mită la Garda Financiară”, fiind găsit vinovat ca le-a dat bani unor inspectori pentru a face un control superficial la doua firme pe care le  controla.

Dupa condamnarile din 2013, Cornel Penescu mai primit o pedeapsă definitivă, de laICCJ: trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat că l-a plătit pe fostul arbitru Ionică Serea să ajute pe FC Argeş într-un meci cu Steaua. Cornel Penescu mai aşteaptă o sentinţă definitiva, de la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia se afla dosarul în care este acuzat, alături de fostul preşedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, de deturnare de fonduri PHARE de 900.000 de euro. În prima instanţă, Cornel Penescu a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare.

FC Argeş, echipa finanţată de Cornel Penescu, este în faliment, însă marca, palmaresul şi culorile clubului din Trivale au fost trecute pe o altă firmă a condamnatului.