Cornel Pieptea a fost reales VICEPRIMAR. Marin Ştefănel Dan a fost ales PRIMAR INTERIMAR

Cornel Pieptea, unul dintre cei doi viceprimari ai Municipiului Bucureşti, a demisionat, marţi, cu câteva minute înainte de şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti organizată pentru desemnarea unui primar interimar. Marin Ștefănel Dan, membru în Consiliu din partea UNPR, a fost desemnat în funcţia de primar interimar. După ce a fost ales primar interimar, în funcţia de viceprimar rămasă astfel liberă a fost reales Cornel Pieptea.

15 sept. 2015, 14:22
Cornel Pieptea a fost reales VICEPRIMAR. Marin Ştefănel Dan a fost ales PRIMAR INTERIMAR

UPDATE Consilierii generali l-au desemnat pe Ştefănel Marin primar interimar, cu 39 de voturi „pentru” şi un vot anulat. Cornel Pieptea a fost reales viceprimar.

UPDATE Marin Ștefănel Dan a fost ales viceprimar al Capitalei după ce Cornel Pieptea a demisionat din acest post, marţi după-amiază.

UPDATE Consilierii generali Ştefănel Dan Marin şi Julia Zorkoczy au fost propuşi pentru funcţia de viceprimar al Capitalei, în locul lui Cornel Pieptea, după alegerea de către CGMB a noului viceprimar urmând să fie desemnat primarul interimar al Capitalei.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a emis ordinul de suspendare din funcţie a primarului Sorin Oprescu după ce instanţa a dispus arestarea edilului pentru o perioadă de 30 de zile, decizia fiind definitivă. CGMB s-a întrunit, marţi, de la ora 17.00, pentru desemnarea unui primar interimar.

Cu câteva minute înainte de începerea şedinţei, Cornel Pieptea, viceprimarul PNL al Capitalei, şi-a anunţat demisia. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB s-a introdus şi un proiect de hotărâre privind alegerea unui viceprimar.

Cornel Pieptea a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că este dispus să elibereze postul pe care îl ocupă dacă în PNL va exista o decizie de a susține pe altcineva pentru preluarea atribuțiilor de primar general interimar.

Dacă la noi va fi o decizie de a susține pe altcineva, eu le-am spus că sunt dispus să eliberez postul, adică nu trebuie să fie un vot în Consiliu prin care să fiu schimbat. Am fost pus de colegii mei, înțeleg că dacă există o altă opțiune pentru acest post găsim o formulă legală, astfel încât un alt coleg să preia funcția de viceprimar și eventual să preia atribuțiile. Voi discuta cu colegii mei de la PNL, probabil mâine seară după ce decizia va fi definitivă, dacă această discuție va mai avea fond, dacă se menține decizia inițială a instanței. Dacă se revine și câștigă la apel, practic primarul general reintră în funcție, dacă nu cumva dă alte sancțiuni instanța„, a spus viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

CITEŞTE ŞI Angajaţii Primăriei Capitalei nu-şi primesc salariile din cauza arestării lui Sorin Oprescu

Marin Ştefănel Dan, consilier general din partea PP-DD, între timp absorbit de UNPR, are cele mai mari şanse, potrivit unor surse Hotnews.ro, să asigure interimatul cât timp primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi în arest.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat duminica trecuta pentru 30 de zile pentru luare de mita. Dupa arestarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, se declanseaza automat procedura de suspendare din functie a edilului. Potrivit legii administratiei publice locale, instanta trebuie sa comunice prefectului Bucurestiului decizia de arestare, iar prefectul trebuie sa constate prin ordin suspendarea mandatului. Apoi, Ordinul este comunicat Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar forul alege prin vot secret un inlocuitor dintre cei doi viceprimari ai Capitalei.

Cornel Pieptea a anuntat încă de miercurea trecută ca nu vrea sa asigure interimatul in locul primarului general.

Nu sunt interesat de preluarea acestei funcţii. Viitorul primar general va trebui să se dedice 24 de ore din 24, iar situaţia mea familială nu îmi permite acest lucru. Am două fetiţe mici şi trebuie să le dedic timp„, a precizat Pieptea la România TV.