Corneliu Vadim Tudor, din nou la judecată cu Gheorghe Funar pentru şefia PRM

Corneliul Vadim Tudor şi-a înfruntat din nou rivalul la şefia PRM, în sala de judecată. Tribunul şi Gheorghe Funar se bat în ştampile şi procese verbale pentru a demonstra cine este şeful PRM, transmite România TV. În afară sălii, găsesc însă şi alte motive de dispută, cum ar fi obiectele de patrimoniu.

18 nov. 2013, 09:36
Corneliu Vadim Tudor, din nou la judecată cu Gheorghe Funar pentru şefia PRM

Corneliu Vadim Tudor a afirmat că Gheorghe Funar şi susţinătorii săi încearcă să preia PRM pentru „a-l vinde” altor partide. „Nişte impostori vor să fure PRM şi să-l vândă ba lui Dan Voiculescu, ba lui Viorel Hrebenciuc. Suma este aceeaşi: 2.000.000 €, iar ei se miră că i-am dat în judecată pentru că au venit cu ştampile false şi cu oameni luaţi de pe stradă. Nu poate o echipă de liftiere de la Palatul Buckingham să o detroneze pe regina Angliei”, a declarat Vadim Tudor.

Acesta l-a „gratulat” pe rivalul său, Gheorghe Funar, printre altele, cu epitetele de „cimpanzeu împăiat” şi „analfabet”. „Mi-am dat seama că e dus cu pluta când mi-a trimis acum un an de zile un articol în care spunea că Isus Hristos e pui de geto-dac”, a spus Vadim.

Europarlamentarul a negat acuzele lui Funar potrivit cărora ar avea conturi bancare deschise în Olanda sau că ar fi luat din patrimoniul PRM steagul de luptă al lui Avram Iancu. „Ăla nu-i drapel, este prapur bisericesc. Drapelul lui Avram Iancu este într-un magazin de acolo. Ăsta-i handicapat în ultimul hal pentru că ţăranul care mi-a dat prapurul bisericesc mi l-a dat mie, nu partidului pentru că ştia de la televizor că sunt colecţionar”, a replicat Vadim.

Congresul PRM a votat pe 27 iunie excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din partid şi înlocuirea sa din funcţia de preşedinte cu Gheorghe Funar. Vadim Tudor susţine că este un Congres convocat nestatutar, el fiind deja reconfirmat ca preşedinte în urma Congresului pe care l-a convocat el şi care avusese loc cu o săptămână înainte.

Decizia privind înlocuirea lui Vadim şi excluderea sa din PRM a fost luată în Congresul desfăşurat la Alba Iulia.

„Este o glumă foarte proastă, o şmecherie ieftină, făcută de o gaşcă de pensionari cărora nu am mai avut ce să le ofer”, a declarat Vadim Tudor la România TV, precizând că a depus deja plângeri penale şi o serie de întâmpinări la Tribunalul Municipiului Bucureşti prin care este contestată legalitatea Congresului de la Alba-Iulia.

„Nu poate veni o şleahtă de pe stradă să o debarce pe regina Angliei sau pe papa de la Roma”, a spus fondatorul PRM acuzându-i pe cei care vor să-l demită că au negociat cu Dan Voiculescu „să vând partidul” pentru suma de 2 milioane de euro.

Totodată, C.V. Tudor l-a acuzat pe Gheorghe Funar de ingratitudine. „Parcă-i Buster Keaton. L-am scos de la pensie şi l-am făcut senator, am pus-o pe nevastă-sa consilier la Curtea de Conturi. La înmormânarea mamei mele, nevastă-sa a venit îmbrăcată ca o sorcovă să-mi ceară să-i prelungesc mandatul de la 3 la 9 ani”, a afirmat Vadim Tudor.