CORONAVIRUS. Avertismentul specialiştilor privind dezinfectanţii: „Populaţia crede că e protejată”

Atenție ce dezinfectanți folosiți pentru a vă proteja de coronavirus. Specialiștii atrag atenția asupra produselor care nu sunt autorizate. Viorel Hușanu, liderul Sanitas, precizează că unii dezinfectanți folosiți distrug bacteriile, dar nu și virusul.

03 apr. 2020, 05:33
CORONAVIRUS. Avertismentul specialiştilor privind dezinfectanţii: „Populaţia crede că e protejată”

Viorel Huşanu atrage atenţia asupra vânzării de  echipamente de protectie, in special masti, halate, dar si substante dezinfectante care nu sunt autorizate sau care nu ajuta la distrugerea virusului. 

„As atrage atentia asupra unui fenomen grav care a aparut de curand, vanzarea de echipamente de protectie, in special masti, halate, dar si substante dezinfectante care nu sunt autorizate sau care nu ajuta la distrugerea virusului.

Adica se vand masti facute din diverse materiale prin care virsul e posibil sa treaca, dezinfectanti care omoara bacteriile dar nu si virusul, iar populatia crede ca este protejata. Omul crede ca s-a dezinfectat pe maini si suprafete si de fapt nu e asa.

Aceste substanţe sunt probabil bactericide, dar nu si virucide, haideti sa atragem atentia ca trebuie sa se cumpere ce e nevoie in lupta cu virusul”, a precizat Viorel Huşanu, potrivit România TV.

Citeşte şi Noi simptome ale infectării cu coronavirus. Avertismentul medicilor