CORONAVIRUS. Cei care vor refuza carantina vor fi acuzaţi de crimă. Pedepsele ajung la 21 de ani de închisoare

Italienii care vor prezenta simptome de coronavirus şi vor refuza carantina vor fi acuzaţi de crimă şi vor fi pedepsiţi foarte aspru, se arată într-o hotărâre luată joi de guvernul Giuseppe Conte.

12 mart. 2020, 11:32
CORONAVIRUS. Cei care vor refuza carantina vor fi acuzaţi de crimă. Pedepsele ajung la 21 de ani de închisoare

Suspecţii de coronavirus care nu respectă carantina sunt amendaţi cu 206 euro imediat cum sunt prinşi, dar dacă în escapadele lor ilegale infectează şi alte persoane circumstanţele devin agravante. Se ajunge până într-acolo încât sentinţa poate fi de 21 de ani de închisoare.

Sunt infectat, ştiu că sunt infectat şi totuşi intru în contact cu alţi oameni şi risc să îi infectez şi pe ei. Este o crimă!„, susţine ideea avocatul Franco Coppi, într-o declaraţie pentru Corriere della Sera. Media italiană compara aceste ameninţări cu sentinţa dată în 2017 la Roma, unei persoane infectate cu HIV care cu bună ştiinţă a transmis boala unei persoane, pedeapsa primită fiind de 24 de ani de închisoare.

Citeşte şi Coronavirusul i-a ucis aproape în acelaşi timp, după 60 de ani de mariaj. Povestea tragică a unui cuplu, spusă de fiul îndurerat

Între timp, în Italia au mai rămas deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, restul locaţiilor, inclusiv baruri, pub-uri sau restaurante, fiind închise pentru cel puţin două săptămâni.

Numărul morţilor de coronavirus din Italia a ajuns la 827, în timp ce cel al îmbolnăvirilor este de 12.462, bilanţul crescând alarmant de la o zi la alta.