CORONAVIRUS. Colegiul Medicilor cere testarea tuturor cadrelor medicale: „Sănătatea noastră este la fel de importantă ca a pacienţilor”

Colegiul medicilor solicită ca toate cadrele medicale din România să fie testate de urgență. Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor, explică de ce este nevoie de o testare în masă a cadrelor medicale.

26 mart. 2020, 14:31
CORONAVIRUS. Colegiul Medicilor cere testarea tuturor cadrelor medicale: „Sănătatea noastră este la fel de importantă ca a pacienţilor”

„Nu pentru securitatea medicilor solicitam testarea tuturor cadrelor medicale, ci pentru securitatea sanitara nationala. Noi suntem in prima linie impreuna cu fortele de ordine, cu guvernantii si cred ca este bine sa fim testati ca sa dam sanatate celorlalti.

Instrumentul acesta nu este in mana Colegiului Medicilor, guvernantii decid. Noi solicitam pentru ca sanatatea noastră este la fel de importanta ca a pacientilor. Daca nu suntem testati se pot intampla evenimente cum s-au intamplat deja”, a spus Gheorghe Borcean la România TV.

Un număr de 153 de cadre medicale şi personal auxiliar sunt confirmate cu COVID-19 la nivel naţional, conform datelor raportate din teritoriu către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, dintre acestea 70 sunt medici, 50 asistente medicale, 15 infirmiere, o îngrijitoare, 17 personal auxiliar.

Cele mai multe cazuri – 90 sunt în Suceava şi 36 sunt în Bucureşti. În Constanţa, se înregistrează un caz, Covasna – 5, Hunedoara – 12, Iaşi – 3, Neamţ – 2, Vrancea

Citeşte şi Avertismentul dur al unui medic din Timişoara despre coronavirus. „O să sunaţi la 112 şi nu o să aibă cine să vină să vă salveze”