Coronavirus confirmat în România. Raed Arafat: Mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă

Raed Arafat a făcut primele declaraţii despre primul caz de coronavirus confirmat în România. Acesta a precizat că pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră sau alte simptome. 

26 feb. 2020, 21:16
Coronavirus confirmat în România. Raed Arafat: Mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă

„Pacientul este intr-o stare buna, nu prezintă febră sau alte simptome. O sa fie trasportat la spital şi va fi internat. Un echipaj de la ISU Dolj îl va prelua de la domiciliu şi îl va transporta la spitalul Matei Balş. Mai sunt 7 persoane care locuiesc cu persoana respectiva. Toate vor ramane la domiciliu, sub paza, vor ramane 14 zile de carantina, după care vor fi testate din nou. Daca va fi cineva pozitiv, atunci va fi transportat la spital.

Trasportul pacientului se va face în condiţii de singurantă. La sosirea maşinii o sa fie predat pacientul, după care maşina va fi dezinfectată. Se va stabili un plan concrect de lucru în cursul acestei seri”, a spus Raed Arafat . 

Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat între persoanele din Gorj care au intrat în contact cu italianul bolnav.

În acest moment se aşteaptă rezultatul analizelor pentru o a doua persoană suspectă de coronavirus. „Da, putem conforma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Bals. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a afirmat Moldovan.

Citeşte şi Primul caz CONFIRMAT de coronavirus în România: Este o persoană din Gorj. Suspiciuni într-un al doilea caz UPDATE


loading...