CORONAVIRUS. Femeia din Bistriţa care a refuzat internarea a murit

Femeia în vârstă de 83 de ani din judeţul Bistriţa, care a refuzat internarea deşi a fost confirmată cu coronavirus, a murit. Decesul a fost anunţat luni seara de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), alături de cel al unei alte femei din judeţ, în vârstă de 72 de ani.

18 mai 2020, 17:55
CORONAVIRUS. Femeia din Bistriţa care a refuzat internarea a murit

Femeia de 83 de ani avea comorbidităţi – hipertensiune arterială şi fibrilaţie arterială – iar cea de 72 de ani avusese hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi insuficienţă ventriculară stângă.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud spune că femeii din Măgura Ilvei, care era imobilizată la pat, i se făcuse un nou test pentru Covid-19 vinerea trecută, care ieşise negativ, dar în ultimele zile a refuzat să mai mănânce şi i-a fost administrată o perfuzie.

Acest prim caz al unui pacient din judeţ cu Covid-19 care refuză spitalizarea a fost făcut public în urmă cu o săptămână, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a anunţat că a înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În data de 8 mai, când femeia a refuzat să fie dusă la spital, un fiu de-al ei a fost de asemenea confirmat cu Covid-19 şi a fost internat, fără a opune rezistenţă. Între timp, acesta a fost externat, după două teste cu rezultat negativ.

Directorul DSP a mai menţionat că, în ultimele zile, un al doilea fiu al femeii, domiciliat în comuna Lunca Ilvei, a primit acelaşi diagnostic şi a fost spitalizat.

Bătrâna locuia în aceeaşi casă cu fiica sa şi cu un nepot, faţă de cei doi fiind luată măsura izolării la domiciliu.

Primarul din Măgura Ilvei, Valer Avram, a precizat pentru AGERPRES că femeia de 83 de ani va fi înmormântată în cursul dimineţii de marţi, cu respectarea condiţiilor prevăzute de autorităţi.

Potrivit comunicării de luni seara a GCS, numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus în judeţul Bistriţa-Năsăud a crescut la 24.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus în Italia – 18 mai. Numărul deceselor a scăzut sub 100 pentru prima oară după 9 martie