CORONAVIRUS în fotbal. Toţi jucătorii lui Arsenal Londra au intrat în carantină, meciul cu Manchester City a fost amânat

Meciul dintre echipele Manchester City şi Arsenal, programat miercuri seara în campionatul Angliei, a fost amânat, iar jucătorii echipei londoneze au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile, după ce au intrat în contact cu patronul clubului grec Olympiakos Pireu, Evangelos Marinakis, declarat pozitiv la noul coronavirus.

11 mart. 2020, 06:36
CORONAVIRUS în fotbal. Toţi jucătorii lui Arsenal Londra au intrat în carantină, meciul cu Manchester City a fost amânat

Decizia de amânare a meciului din această seară (miercuri) a fost luată din precauţie şi la sfatul medicilor, după s-a dezvăluit că membri ai personalului lui Arsenal al intrat în contact cu acţionarul lui Olympiakos, Evangelos Marinakis, declarat pozitiv la Covid-19„, a indicat Manchester City într-un comunicat.

Clubul Arsenal a precizat, la rândul său, că va urma „indicaţiile guvernului care recomandă ca toate persoanele care au intrat în contact cu cineva contaminat cu coronavirus trebuie să se izoleze acasă pentru 14 zile„.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus. Numărul morţilor este de aproape de 4.300, în două state din SUA s-a declarat starea de urgenţă

Arsenal Londra a fost eliminată din Europa League de Olympiakos Pireu, la finele lunii februarie. Ulterior, Evangelis Marinakis, proprietarul grupării elene şi al clubului englez Nottingham Forest, a anunţat că a fost contaminat cu Covid-19.

Arsenal a precizat jucătorii, precum şi patru membri ai staff-ului tehnic, care s-au întâlnit cu Marinakis după partida de pe Emirates Stadium din Londra, vor rămâne la locuinţele lor pe toată durata carantinei.

Recomandarea medicală pe care am primit-o făcea referire la un risc slab de contaminare cu Covid-19„, a subliniat gruparea londoneză.

Până în acest moment nu a fost stabilită nicio dată la care s-ar putea disputa meciul dintre Manchester City şi Arsenal.