Coronavirus. Controverse la Berlin, după o reclamă în care o bătrână le arată degetul mijlociu celor care nu poartă mască FOTO

Autoritatea pentru turism a Berlinului a lansat o campanie publicitară care o are în prim plan pe o femeie în vârstă arătând degetul mijlociu oamenilor care refuză să poarte mască.

14 oct. 2020, 17:32

„Degetul mijlociu pentru toți cei fără mască”, scrie pe posterul publicitar, alături de fotografia unei femei cu mască. Visit Berlin a spus că această campanie vrea să evidențieze importanța protejării sănătății oamenilor în vârstă. Dar campania s-a dovedit a fi controversată, iar unii dintre germani au spus că este insultătoare.

Reclama „Respectăm regulile anti-coronavirus”, lansată de Senatul Berlinului și Visit Berlin, a apărut inițial marți într-un zial local, dar aceasta a fost răspândită repede pe rețelele de socializare.

Citeşte şi Coronavirus. Franţa reintră de sâmbătă în stare de urgenţă

Christian Tänzler, purtător de cuvânt al Visit Berlin, a spus că ținta posterului – care face parte dintr-o campanie mai amplă – este de a le reaminti oamenilor să respecte regulile în oraș. „Cei mai mulți berlinezi și oaspeții noștri respectă regulile anti-coronavirus, dar unii nu o fac. Acești oameni pun în pericol viețile oamenilor în vârstă și ale oamenilor din comunitățile cu risc crescut„, a spus el pentru BBC. „Am vrut să atragem atenția asupra problemei. Din acest motiv am ales această abordare„, a adăugat acesta.

Cu toate acestea, campania are şi numeroşi critici. Lorenz Maroldt, redactor-șef la Der Tagesspiegel, declară în acest sens: „Senatul pare să creadă că insultând oamenii are mai mult succes decât regulile stricte, clare cu controale eficiente. Au eșuat complet cu asta„.