CORONAVIRUS. Interviu pe patul de spital, cu un român infectat: „E greu să fii bolnav de ceva despre care nu sunt informaţii”

Bogdan Aron, unul dintre bucureştenii confirmaţi cu coronavirus, şi-a făcut publică povestea despre cum a aflat că este infectat. Bărbatul, care s-a întors din Marea Britanie, povesteşte cum a aşteptat timp de 12 ore ambulanţă şi a aflat faptul că este confirmat din presă. Recent, el a acordat un interviu pentru revistabiz.ro.

14 mart. 2020, 20:09
CORONAVIRUS. Interviu pe patul de spital, cu un român infectat: „E greu să fii bolnav de ceva despre care nu sunt informaţii”

Bogdan Aron se află internat de o săptămână la Victor Babeş cu diagnosticul confirmat de coronavirus, după ce a aşteptat timp de 12 ore ambulanţa şi a aflat din presă că este infectat. Acesta s-a întors în data de 27 februarie din Marea Britanie, zonă care la acel moment nu a fost considerată una de risc, iar la câteva zile a făcut febră.

Fizic mă simt bine, provocarea a fost mai degrabă psihică și a fost amplificată de panica și de haosul din jur. Aș vrea în primul rând să vă spun că asemănarea cu gripa există, simptomele sunt cam aceleași – din câte mi le amintesc, pentru că n-am mai fost gripat de mult timp.

După tot ce am trăit și simțit în ultimele zile, cred că atitudinea care ne dă o șansă în fața acestei situații pe care specialiștii încă nu o stăpânesc integral este să fim mai precauți decât am fost la orice alt tip de răceală sau gripă sau viroză.

Citeşte şi Starea de urgenţă, măsuri ce pot fi luate. Raţionalizarea alimentelor sau interzicerea circulaţiei sunt doar câteva dintre ele

Unul dintre motivele majore pentru asta este că purtăm cu toții o mare răspundere față de oamenii vulnerabili dimprejur – pe care îi putem pune în pericol extrem de mare fără ca măcar să ne dăm seama: oamenii în vârstă sau cu alte boli asociate (…) În plus, presiunea socială și panica pe care le simțeam și înainte să ajung în spital se resimt puternic și aici. E greu să fii bolnav de ceva despre care nu există informații și care produce schimbări sociale atât de profunde în timp atât de scurt„, a declarat Bogdan Aron, pentru revistabiz.ro.

Virusul e greu de recunoscut

Întrebat dacă ancheta epidemiologică a fost ceva complicat sau medicii au recunoscut ușor acest virus, acesta a răspuns: „Nu au recunoscut ușor. Eu fusesem la niște întâlniri de business în Marea Britanie, de unde m-am întors pe 27 februarie, iar la momentul respectiv acea regiune nu era considerată zonă de risc. Cred că nici acum nu este. Chiar și vaccinat au bănuit mai degrabă o gripă, dar mi-au făcut și testul de COVID-19, ca să fie totuși siguri”.

Nici acum Bogdan nu ştie de unde a luat virusul. „N-am nicio idee. Am fost în contact cu cei delegația de la Londra și nimeni nu a avut simptome. Perioada de izolare pentru ei a expirat, pentru că au trecut cele 14 zile de la contactul cu mine„, a mai spus tânărul.