Coronavirus: Irlanda anunţă cele mai stricte restricţii

Coronavirus: Irlanda a anunţat adoptarea celor mai stricte restricţii legate de Covid-19 de la începutul anului trecut, în urma unui ”tsunami” de infecţii provocate de noua tulpină a coronavirusului care a urcat numărul spitalizărilor la un nivel record, transmite Reuters.

07 ian. 2021, 10:00
Coronavirus: Irlanda anunţă cele mai stricte restricţii
Rata de infectări cu Covid-19 aferentă unei perioade de 14 zile s-a mărit de patru ori

Coronavirus: Irlanda anunţă cele mai stricte restricţii. Rata de infectări cu Covid-19 aferentă unei perioade de 14 zile s-a mărit de patru ori, la 819 cazuri la 100.000 de persoane, alimentată de nouă tulpină, mai contagioasă, indentificată prima oară în Marea Britanie, şi de relaxarea restricţiilor înainte de Crăciun, scrie News.ro.

Autorităţile au raportat miercuri un maxim record de 7.836 de cazuri.

Lucrătorii din sănătate, deja extenuaţi, se confruntă acum cu un tsunami deinfecţii, chiar mai mare ca în primul val”, a declarat premierul Micheal Martin într-o conferinţă în care a anunţat noile măsuri.

Citeşte şi: Irlanda, prima ţară din UE ce impune restricţii întregii populaţii. Se interzic vizitele între locuinţe şi depărtarea la 5 km de casă

Coronavirus: Irlanda anunţă cele mai stricte restricţii

Guvernul a decis, miercuri, închiderea majorităţii şcolilor şi a şantierelor de construcţie, pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni, înăsprind carantina care închisese deja majoritatea unităţilor de cazare şi a magazinelor, în timp ce vizitele la domiciliu fuseseră interzise.

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat că barurile şi restaurantele din Irlanda ar trebui să fie pregătite pentru faptul că vor rămâne probabil închise până la sfârşitul lunii martie, în timp ce ţara aşteaptă livrarea a unor vaccinuri suficiente pentru a controla virusul.

Numărul pacienţilor cu Covid-19 din spitalele irlandeze a atins miercuri un nivel record de 921, peste vârful de 881 atins în aprilie. Internările pentru Covid-19 cresc cu 10% pe zi, potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii.

Citeşte şi: Proteste violente anti-Covid, în Irlanda. Poliţia a arestat 11 persoane în timpul manifestaţiei VIDEO


loading...