CORONAVIRUS. Italia se reîntoarce la cifre record. A înregistrat cel mai mare număr de infecţii zilnice, după luna aprilie

Italia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din ultimele cinci luni, iar autorităţile sunt în alertă. 3.678 de cazuri noi au fost raportate de autoritățile de la Roma în ultimele 24 de ore.

08 oct. 2020, 05:07
CORONAVIRUS. Italia se reîntoarce la cifre record. A înregistrat cel mai mare număr de infecţii zilnice, după luna aprilie

De la începutul pandemiei, în Italia peste 333.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Dintre aceştia 36.000 şi-au pierdut viaţa. În ultimele 24 de ore, 3.678 de cazuri noi au fost raportate, o cifră care nu mai fusese atinsă de pe 16 aprilie, când Italia era în stare de lockdown complet. De asemenea, 31 de persoane au murit de Covid în Italia, în ultimele 24 de ore.

Citește și Germania a adăugat România pe lista regiunilor riscante din cauza coronavirusului

Aceste cifre ne spun că suntem în faţa unei provocări uriaşe şi că trebuie să ne gândim cu toţii cum o vom înfrunta şi cum vom câştiga. Situaţia este serioasă şi delicată. Muncim zi şi noapte pentru a evita un nou lockdown naţional. În fiecare zi, evaluăm tabloul epidemiologic şi ştim că fiecare lockdown are un cost, însă rezultatele nu sunt scrise în stele. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla, depinde de comportamentul oamenilor. De asta este important să ne spălăm pe mâini, să purtăm masca şi să păstrăm distanţa„, a declarat Roberto Speranza, ministrul Sănătăţii din Italia.

Cele mai afectate regiuni sunt Campania şi Lombardia.