Coronavirus la echipa naţională. Anunţ de ultimă oră de la FRF, înaintea meciului de joi, cu Islanda

În urma testelor pentru COVID-19 efectuate luni în cadrul lotului echipei naţionale de fotbal a României a fost depistat un caz pozitiv în "staful auxiliar", a anunţat marţi Federaţia Română de Fotbal.

06 oct. 2020, 06:46
Coronavirus la echipa naţională. Anunţ de ultimă oră de la FRF, înaintea meciului de joi, cu Islanda

Toţi jucătorii convocaţi pentru meciurile cu Islanda, Norvegia şi Austria au rezultate negative la testele efectuate luni. „În urma testării COVID-19 efectuate ieri în cantonamentul tricolorilor de la Mogoşoaia, toţi jucătorii au rezultate negative. Un membru al staff-ului auxiliar, cu rezultat negativ joia trecută, 1 octombrie, şi rezultate negative la testările anterioare, a primit rezultat pozitiv la testul de ieri. Este asimptomatic, a intrat imediat în izolare şi a ieşit din programul lotului de la momentul primirii rezultatului„, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Reprezentanţii federaţiei precizează că în cantonamentul de la Mogoşoaia se respectă măsurile de distanţare: „În cantonamentul de la Mogoşoaia măsurile de distanţare au fost respectate inclusiv la masă, iar fiecare membru al delegaţiei a stat singur în cameră. Membrul staff-ului va fi retestat astăzi, pentru a evita situaţia unui caz fals pozitiv”.

Citeşte şi Fotbalistul care ne-a dus la EURO 2008, infectat cu Covid 19

Lotul României pleacă în formulă completă spre Islanda astăzi, decolarea fiind programată la ora 17:00.

Prima reprezentativă întâlneşte la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

De asemenea, România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19:00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21:45).