Coronavirus Los Angeles. Ambulanțele nu mai preiau pacienți cu slabe șanse de supraviețuire

Coronavirus Los Angeles. Ambulanțele nu mai preiau pacienți cu slabe șanse de supraviețuire și au primit ordin să conserve pe cât posibil rezervele de oxigen. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să sune la 911 doar dacă este o „urgență absolută”.

05 ian. 2021, 10:25
Coronavirus Los Angeles. Ambulanțele nu mai preiau pacienți cu slabe șanse de supraviețuire
Ambulanțele din Los Angeles nu mai preiau pacienți cu slabe șanse de supraviețuire.

Coronavirus Los Angeles. Autoritățile medicale din această metropolă americană le-au cerut ambulanțierilor să nu mai ducă la spital bolnavi care au făcut infarct, oameni împușcați sau victime ale accidentelor rutiere, dacă nu au putut fi resuscitați la fața locului, relatează CNN, citat de Digi 24.

Citeşte şi: Un elicopter care transporta o inimă gata de transplant s-a prăbuşit în Los Angeles VIDEO

Coronavirus Los Angeles. Spitalele sunt pline de pacienţi

Totodată, pacienții care nu se află în pericol așteaptă până la 18 ore pentru a putea fi consultați la urgențe.

Spitalele din sudul Californiei sunt sufocate de numărul foarte mare de pacienți cu COVID-19. În districtul Los Angeles sunt internați peste 7.500 de bolnavi cu coronavirus iar în secțiile de terapie intensivă mai sunt libere doar 17 paturi.

Decizie radicală a primarului din Los Angeles

Eric Garcetti, primarul orașului Los Angeles, a anunțat că în situația în care poliția va primi plângeri repetate privind desfășurarea de petreceri în case, autoritățile vor opri alimentarea cu apă și energei electrică în 48 de ore la adresa respectivă, relatează Deadline.com.

Primarul susţine că după ce a luat decizia de a închide toate barurile şi cluburile din oraş, petrecerile au început să fie organizate în case.

În timp ce am închis deja toate barurile și cluburile, aceste petreceri mari organizate în case au devenit propriu-zis cluburi de noapte”, a spus primarul.

Citeşte şi: Situaţie explozivă în Los Angeles. Poliţia a ucis un tânăr de culoare care a încălcat regulile de circulaţie cu bicicleta

Eric Garcetti susţine că mai mulţi jurişti ai oraşului au verificat măsura şi au găsit-o legală. De asemenea, acesta a menţionat că măsura are rol de a educa, nu de a impune.

Chiar putem închide energia electrică și apa, după o primă încălcare, dar vrem să educăm, nu să impunem”, a adăugat primarul.

Directorul Departamentului Public de Sănătate al orașului, Barbara Ferrer, a declarat anterior că petrecerile nu sunt doar periculoase, ci şi ilegale.

Petrecerile și adunările ne fac rău tuturor. Adunările nu sunt permise în acest moment prin ordin de sănătate publică”, a susţinut aceasta.