Coronavirus. Madridul interzice întâlnirile persoanelor care nu locuiesc împreună, între miezul nopţii şi 6 dimineaţa

Comunitatea Madrid a anunțat vineri măsurile pe care le va pune în aplicare pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, între altele limitându-se reuniunile sociale între miezul nopții și șase dimineața.

23 oct. 2020, 09:51
Coronavirus. Madridul interzice întâlnirile persoanelor care nu locuiesc împreună, între miezul nopţii şi 6 dimineaţa

Industria hotelieră va funcţiona la capacitate redusă, serviciul de servire la bar fiind obligatoriu să se închidă cel târziu la miezul nopții. Ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a anunţat că ieșirile și intrările nemotivate vor fi interzise de luni în 32 de zone de sănătate, cu rate mai mari de incidență, între orele 00.00 şi 06.00.

Președintele Guvernului spaniol, Pedro Sánchez, este aşteptat să dea o declaraţie vineri după-amiază, în care să anunţe concluziile ședinței de joi a Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate.

Citeşte şi BILANŢ coronavirus 23 octombrie. Peste 5.000 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore. 782 de pacienţi infectaţi la ATI

În paralel, regiunea Castilia şi Leon a anunţat deja că va impune o interdicţie de circulaţie pentru locuitorii săi începând din acest weekend, iar preşedintele regiunii Valencia a declarat că va face la fel în zilele următoare.

Între timp, pandemia atinge noi recorduri în Spania, iar regiunea Cataluniaa depășit 5.000 de noi infecții într-o singură zi.

Pandemia îşi face resimţite efectele şi la nivel economic, iar cazările în unitățile hoteliere spaniole au scăzut cu 78,4% în septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului 2019, fiind a șaptea lună consecutivă de scăderi.


loading...