Coronavirus Marea Britanie. Potrivit unui studiu, numărul cazurilor creşte în rândul tinerilor nevaccinați

Coronavirus Marea Britanie. Numărul de noi cazuri de infectare crește exponențial în Regatul Unit, ca urmare a contractării virusului de către tinerii nevaccinați, se arată într-o analiză publicată, joi, de Imperial College London.

17 iun. 2021, 17:11
Coronavirus Marea Britanie. Potrivit unui studiu, numărul cazurilor creşte în rândul tinerilor nevaccinați
Numărul cazurilor creşte în rândul tinerilor nevaccinați

Coronavirus Marea Britanie. Cercetarea, care a fost făcută la solicitarea guvernului Regatului Unit, arată că numărul de infectări a început să crească la sfârșitul lunii mai, când mutația Delta a virusului, descoperită inițial în India, a început să se răspândească cu viteză. Între timp, această variantă a devenit dominantă în Marea Britanie.

Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste Covid efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile, mai ales în partea de nord a Angliei. În numai câteva săptămâni, varianta Delta a luat locul variantei Alfa, descoperită inițial în zona Kent din sudul Angliei, chiar dacă acum situaţia este diferită faţă de toamna anului trecut, când nimeni nu era vaccinat.

Citeşte şi: Marea Britanie amână cu o lună ridicarea restricţiilor

Coronavirus Marea Britanie. Numărul cazurilor creşte în rândul tinerilor nevaccinați

Prevalenţa bolii creşte de manieră exponenţială, impulsionată de infectarea tinerilor”, atrage atenţia Stephen Riley, expert la Imperial College. Prin urmare, vaccinarea tinerilor este esenţială pentru diminuarea infectărilor, subliniază autorii analizei.

Această cercetare este publicată după ce guvernul condus de Boris Johnson a amânat cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor antiepidemice, ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor, provocată de varianta indiană mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, aceasta deşi Marea Britanie şi-a vaccinat cu schema completă mai mult de jumătate din populaţia adultă, potrivit Agerpres.

Miercuri au fost înregistrate în această ţară 9.055 de noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic al noilor infectări după luna februarie.


loading...