CORONAVIRUS. Numărul morţilor în Italia a trecut de 100. Numărul persoanele infectate este de peste 3.000

Numărul victimelor coronavirusului a crescut alarmant în ultimele 24 de ore în Italia, autorităţile anunţând că numărul decelor a crescut la 107, de la 79 câte fuseseră raportate marţi seara.

04 mart. 2020, 16:59
CORONAVIRUS. Numărul morţilor în Italia a trecut de 100. Numărul persoanele infectate este de peste 3.000

Departamentul de Protecţie Civilă a actualizat datele şi pe lângă cele 28 de decese consemnate în ultimele 24 de ore se remarcă şi o creştere spectaculoasă a numărului de îmbolnăviri: de la 2.502 la 3.089. În acelaşi timp şi numărul persoanelor vindecate a crescut în mod spectaculos, de la 116, câte fuseseră consemnate marţi, la 276 la finalul zilei de miercuri.

Citeşte şi Piaţa auto s-a prăbuşit din cauza coronavirusului. Vânzările de maşini au scăzut în China cu 80%

Coronavirusul este prezent în 19 din cele douăzeci de regiuni transalpine ale Italiei, Vale Aosta fiind singura care până în prezent nu are nicio infecție. Regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus este Lombardia, cu un număr total de 1.820 infectați, urmată de Emilia-Romagna și Veneto, cu 544, respectiv 360. Toate aceste regiuni sunt situate în nordul Italiei.

Guvernul Italiei, țara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, a anunțat miercuri închiderea temporară a tuturor școlilor și universităților din țară pentru a combate răspândirea bolii.

Pe 1 martie, premierul italian Giuseppe Conte a semnat un decret extins pentru a preveni extinderea Covid-19, boală care a luat deja viața a peste 3.200 de persoane în întreaga lume. Documentul împarte teritoriul italian în diferite zone, în funcție de gravitatea epidemiei, și introduce diferite măsuri pentru abordarea acesteia, inclusiv impunerea unei distanțe minime de un metru între persoanele din barurile și restaurantele din regiunile cele mai afectate.