CORONAVIRUS. O nouă zi cu infectări record în Europa. Bulgaria, Rusia, Polonia şi Ucraina au raportat vineri maxime istorice

CORONAVIRUS. Numărul de infecţii cu coronavirus creşte îngrijorător în Europa, mai multe ţări din blocul estic raportând vineri un număr record de infecţii. În plus, Germania a raportat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 în 24 de ore din ultimele şase luni, mai exact din data de 9 aprilie. 

09 oct. 2020, 08:53
CORONAVIRUS. O nouă zi cu infectări record în Europa. Bulgaria, Rusia, Polonia şi Ucraina au raportat vineri maxime istorice

CORONAVIRUS. Bulgaria a raportat vineri un număr de 516 noi cazuri de coronavirus, depăşind pentru a treia zi consecutiv recordul de infectări pentru 24 ore de la începutul pandemiei în martie, relevă datele oficiale. Numărul total de cazuri de COVID-19 a ajuns la 23.279, dintre care 880 de decese. Un număr total de 1.063 de persoane sunt spitalizate, iar 56 se află la terapie intensivă, conform datelor de la platforma de informare privind coronavirusul.

În ciuda înmulţirii cazurilor de infectare în ultimele zile, ministrul sănătăţii susţine că Bulgaria este într-o situaţie relativ mai bună comparativ cu celelalte state din UE lovite de al doilea val de COVID-19 şi a exclus introducerea de noi restricţii pentru moment.

Citeşte şi Masca ar putea deveni OBLIGATORIE şi pe stradă în România. Arafat: „O astfel de decizie poate să fie aproape”

De asemenea, Rusia a raportat vineri un număr record de 12.126 de noi infecții cu coronavirusul, autoritățile din Moscova, epicentrul pandemiei în țară, luând în considerare impunerea de noi restricții pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2. Rusia, care al patrulea cel mai mare număr de contagieri la nivel mondial cu 1.272.238 de cazuri confirmate oficial, a asistat la dublarea numărului de noi infecții în ultima lună. Noul record l-a depășit pe cel stabilit în 11 mai cu 470 de cazuri, autoritățile ruse raportând în acea zi 11.656 de cazuri. Potrivit datelor centralizate de centrul de informare privind coronavirusul din Rusia 22.579 de persoane și-au pierdut viața în țară de la izbucnirea pandemiei. Însă datele publicate lunar de agenția de statistică a țării sugerează că numărul real al fatalităților este cel puțin dublu.

Moscova, epicentrul pandemiei de COVID-19 în Rusia, a raportat 3.701 de noi infecții, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în capitala rusă ajungând la 321.812. Numărul contagierilor înregistrate în Moscova a crescut cu 53% în ultima săptămână. Primăria Moscovei ia în considerare închiderea cluburilor de noapte, barurilor și localurilor de karaoke pentru a încetini răspândirea virusului, potrivit unor surse citate de presa rusă. „Trebuie să reducem numărul de oameni din oraș altfel ne vom confrunta cu aceleași restricții pe care le-am văzut în primăvară„, a declarat un oficial pentru site-ul de știri RBC.

De asemenea, Ucraina a raportat vineri un număr record de infecţii 5.804, în creştere cu peste 400 faţă de ziua precedentă. În Polonia, vechiul record a fost bătut tot cu aproape 400 de cazuri, numărul de cazuri anunţat vineri fiind de 4.739.