Coronavirus, primele semne: „Aceste simptome apar imediat după infectare”

Există numeroase informații cu privire la contagierea cu coronavirus, iar specialiştii ne spun primele semne la care să fim atenţi. 

20 mart. 2020, 06:38

CORONAVIRUS: În general se știe că se manifestă „ca o gripă”, cu febră, tuse, greutăți de respirație. Dar alte simptome nu trebuie neglijate, afirmă Dr. Hendrik Streeck, un virolog din Bonn, care coordonează investigațiile pe coronavorus în Heinsberg, din Renania de Nord-Westfalia, cel mai important focar al epidemiei din Germania. Dr. Streeck a acordat un interviu pentru Frankfurter Allgemeine, în care spune că a găsit alte două simptome care nu ar trebui să fie trecute cu vederea în niciun fel, pentru că sunt frecvente în rândul pacienților care s-au testat pozitiv.

Pierderea simțului mirosului și a gustului ar putea fi două dintre simptomele care se manifestă cu infecția cu coronavirus Sars-CoV-2. 

Ministrul Sănătăţii: „În 10 zile putem estima vârful epidemiei în România. După 4.000 de cazuri, unii pacienţi vor fi trataţi acasă”

„Din aproape toate persoanele infectate care au fost intervievate (și este vorba despre o sută) cel puțin două treimi au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și pe cel al gustului timp de câteva zile.

Această absență este atât de puternică încât o mamă nu a putut să perceapă mirosul scutecului murdar al copilului. Alții nu mai miroseau șamponul și mâncarea începea să nu mai miroase a nimic. Încă nu putem spune exact când apar aceste simptome, dar se manifestă imediat după infectare.”, a declarat dr. Streeck. 

În plus, medicul informează și despre un alt semnal de alarmă, și anume diaree, pe lângă tuse uscată și febră. Diareea pare a fi un simptom comun pentru 30% dintre persoanele infectate.

Medicul adaugă: „tractul gastro-intestinal poate fi atacat, chiar dacă nu știm sigur. Ce știm este că virusul pătrunde în celula gazdă prin intermediul receptorului ACE-2: multe celule de țesut au acest receptor și, prin urmare, ar putea fi atacate „.