Coronavirus: Primul caz de infectare cu tulpina sud-africană, în Germania

Coronavirus: Primul caz de infectare cu tulpina sud-africană a apărut în Germania, relatează Agepres, citând agenția EFE. Totodată, varianta britanică a virusului îngrijorează tot mai mult guvernul de la Berlin. Confirmarea survine în timp ce autorităţile germane sunt alarmate de varianta britanică a virusului.

12 ian. 2021, 21:46
Coronavirus: Primul caz de infectare cu tulpina sud-africană, în Germania
Primul caz de infectare cu tulpina sud-africană, în Germania

Coronavirus: Primul caz de infectare cu tulpina sud-africană, în Germania. Persoana testată pozitiv a revenit în ţară împreună cu familia sa după un sejur în Africa de Sud.

Primele teste moleculare PCR efectuate în a cincea zi după sosirea membrilor acestei familii au avut rezultat negativ. Dar unul dintre ei a prezentat apoi simptome uşoare de infectare, astfel că a fost efectuat un nou test, care a confirmat mutaţia denumită B.1.351, potrivit Agerpres.

Coronavirus: Primul caz de infectare cu tulpina sud-africană, în Germania

Angela Merkel le-a declarat parlamentarilor din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), că se aşteaptă la prelungirea până la începutul lui aprilie a restricţiilor de circulaţie impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccin anti-Covid. Guvernul se gândeşte să amâne administrarea celei de-a doua doze

Dacă nu reuşim să oprim acest virus britanic, vom avea un număr de cazuri de zece ori mai mare până la Paşte. Avem nevoie de încă opt până la zece săptămâni de măsuri dure”, o citează pe Merkel ziarul de largă circulaţie respectiv, scrie Agerpres.

Trei participanţi la o întâlnire cu cancelarul au dezvăluit agenţiei Reuters că Merkel nu s-a referit explicit la o prelungire a interdicţiei de circulaţie până în aprilie şi nu a avertizat despre o creştere de 8-10 ori a numărului de infectări.

Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică (a coronavirusului – n. red.) se răspândeşte în Germania”, a precizat una din surse, adăugând că şefa guvernului de la Berlin a vorbit despre o creştere de zece ori a numărului de cazuri în Irlanda, din cauza noii tulpini.