Coronavirus. Proteste în toată Italia împotriva restricţiilor. Mii de oameni au ieşit în stradă la Roma, Milano, Napoli şi Torino VIDEO

De luni seara au intrat în vigoare noi restricţii în Italia, în contextul înmulţirii cazurilor zilnice de infectări cu coronavirus, dar o parte a populaţiei se declară violent împotriva măsurilor impuse de premierul Giuseppe Conte.

26 oct. 2020, 20:04
Coronavirus. Proteste în toată Italia împotriva restricţiilor. Mii de oameni au ieşit în stradă la Roma, Milano, Napoli şi Torino VIDEO

Premierul Italiei a ordonat închiderea barurilor şi a restaurantelor începând de luni, ora locală 18:00 (19:00, ora României). Restricţiile prevăd de asemenea închiderea sălilor de sport, a piscinelor, cinematografelor, teatrelor şi sălilor de concert, interdicţie totală a prezenţei suporterilor pe stadioane şi cursuri online pentru cel puţin 75% dintre elevii de liceu.

Citeşte şi Şeful OMS avertizează că este periculos să se renunţe la controlul pandemiei. „Europa are nevoie de o accelerare a luptei contra Covid”

În acelaşi timp, în majoritatea oraşelor mari ale Italiei, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de aceste măsuri. La Torino, protestatarii au atacat forţele de ordine cu petarde şi fumigene, iar la Napoli au fost devastate autobuze şi deteriorate mai multe anexe din spaţiul public. Evenimente au loc, de asemenea, la Roma, Lecce şi Trieste.