CORONAVIRUS. Raed Arafat, anunţ de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu spitalele începând de miercuri

Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 15:57 // Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 20:00 // Sursa: romaniatv.net

Raed Arafat face precizări de ultimă oră privind interdicțiile din spitalele din România, după ce mai multe cadre medicale au cerut explicații în acest sens.

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis prin departamentul pe care îl conduce faptul că spitalele publice și cele private nu se închid și nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetelor medicale. 

"A. Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 74553/07.04.2020, nu face altceva decât să prelungească prevederile unui Ordin anterior, cu numărul 74527/23.02.2020, a cărui valabilitate, de numai 14 zile, tocmai expirase. Texutul articlolului 1 din ordinul actual este următorul:

"Pe toată perioada stării de urgență, se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și pot fi reprogramate, din toate unitățile sanitare cu paturi, publice și private, precum și consultațiile și tratamentele care pot fi reprogramate sau sunt programabile, în toate structurile ambulatorii, atât publice, cât și private."

B. Din analiza textului, rezultă foarte clar că NU se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă doar acele activități medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate, astfel încât să se prezerve capacitatea de internare spitalicească și să se reducă aglomerația pacienților și, implicit, riscul de transmitere a infecției COVID-19, păstrând posibilitatea de a acorda îngrijirile imediate, ce nu pot fi amânate.

C. Interdicțiile prevăzute art. 1 nu se aplică în mod absolut și automat, ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care trebuie să justifice:

a) necesitatea internării pacienților, pentru asistența spitalicească acordată în spitalele publice și private,

b) necesitatea realizării consultațiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unitățile publice sau private care acordă asistență medicală ambulatorie.

D. Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentație medicală care să demonstreze, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităților spitalicești cu internare. cât și în cazul structurilor ambulatorii

E. Spre exemplu, Articolul 1 din Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 74553/07.04.2020 NU se aplică femeilor însărcinate, care necesită controale obligatorii, și NICI pacienților cu afecțiuni oncologice cronice, care trebuie să se prezinte, periodic, pentru monitorizare, investigații sau tratament, NICI activităților legate de vaccinarea obligatorie a copiilor, care trebuie să fie realizate în continuare în unitățile medicale, publice sau private", se arată într-o informare semnată de Raed Arafat.

Citeşte şi Anunţ oficial al Ministerului Sănătăţii: În 13-14 aprilie 2020 vor fi livrate 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Raed Arafat spitale spitale România stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H