Coronavirus România: peste 500 de morţi în 24 de ore, dar o nouă zi fără paturi libere la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că nu sunt paturi ATI disponibile pentru pacienţii cu coronavirus, iar la nivel naţional 1.861 paturi ATI sunt ocupate.

27 oct. 2021, 13:37
Coronavirus România: peste 500 de morţi în 24 de ore, dar o nouă zi fără paturi libere la ATI

Coronavirus România:  În data de 27 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.743 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La  nivel naţional, la acest moment nu sunt disponibile paturi libere de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Bilanţ coronavirus 27 octombrie 2021. O nouă zi cu peste 500 de morţi şi aproape 15.000 de cazuri

Sursa citată a precizat că la nivel naţional există o rezervă operaţională de 149 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.
Potrivit autorităţilor, 1.861 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

BILANȚ VACCINARE 26 octombrie. Românii se vaccinează în disperare ca să scape de restricții. S-a atins pragul de 6 milioane de persoane vaccinate. Dacă se menține ritmul, am putea ieși mai repede din valul patru, spun specialiștii

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă marţi că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 512 decese, din care 4 din perioada anterioară. 1.861 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI. De asemenea, 478 de copii sunt internaţi, 44 fiind la ATI.