Coronavirusul se extinde în Europa. Numărul morţilor se apropie de 3.000, primele cazuri în Belarus, Lituania şi Olanda

Un număr de 18 noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost diagnosticate în Germania, potrivit autorităţilor sanitare regionale, crescând la 44 numărul de persoane infectate în ţară. Totodată, primele îmbolnăviri au fost semnalate în Olanda şi Irlanda de Nord, în ambele situaţii la persoane, care s-au întors din Italia.

28 feb. 2020, 06:51
Coronavirusul se extinde în Europa. Numărul morţilor se apropie de 3.000, primele cazuri în Belarus, Lituania şi Olanda

UPDATE ora 15.35 Numărul persoanelor decedate în Iran din cauza coronavirusului COVID-19 a crescut vineri de la 26 la 34, iar cel al cazurilor confirmate de infectare la 388, cu 143 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat Ministerului Sănătăţii de la Teheran.

UPDATE ora 15.30  O mie de persoane au fost plasate în carantină în vestul Germaniei, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus confirmate în ţară a crescut cu 5 şi a ajuns la 53, potrivit unui bilanţ oferit vineri de autorităţile sanitare. Măsura priveşte districtul Heinsberg, foarte aproape de graniţa cu Olanda, unde o mie de persoane trebuie să rămână în case, în timp ce şcolile şi creşele sunt închise până luni, precum şi birourile administraţiei locale. Toate audienţele la tribunal au fost amânate. De asemenea, Mexicul a anunțat primul caz de infecție cu coronavirus, la un pacient din capitala Ciudad de Mexico.

UPDATE ora 12.30 Japonia anunță 12 noi cazuri de infecţie cu coronavirus în insula Hokkaido. De asemenea a fost raportat câte un nou caz în Grecia, Franţa (primul caz la Nisa), Spania (primul caz în Aragon) şi Israel.

UPDATE ora 10.30. Numărul total al morţilor a ajuns la 2.859, după un nou caz de deces anunţat în Japonia, al cincilea din această ţară. La nivel global, în ultimele ore au fost înregistrate câte două noi cazuri de infecţie în Franţa, Malaysia, Kuweit şi Croaţia, în timp ce situaţia din Coreea de Sud devine tot mai critică, fiind anunţate 315 noi cazuri, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor este aici de 2.337.

ŞTIREA INIŢIALĂ. În Marea Britanie sunt 15 cazuri confirmate, iar în Franţa, numărul celor infectaţi a cunoscut o creştere semnificativă în ultimele 24 de ore, ajungând la 38, faţă de 18 cu o zi înainte. 12 din cele 20 de cazuri diagnosticate joi sunt dintre cei care au intrat în contact cu francezul de 60 de ani, decedat miercuri, şi provin din aceeaşi zonă, situată la 90 de km nord de Paris.

Şi în Italia, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 650, cu trei decese în ultimele ore, ridicând la 17 numărul celor care au murit.

Extinderea rapidă a epidemiei va avea cu siguranţă impact asupra creşterii economiei mondiale, iar Fondul Monetar Internaţional îşi va revizui probabil în scădere previziunile, a afirmat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, citat de agenţiile de presă.

Citeşte şi Coronavirusul închide toate şcolile până în aprilie. Anunţul făcut de primul ministru

În afara Europei, Coreea de Sud a raportat 256 de noi cazuri, ajungând ca numărul pacienţilor infectaţi să fie acum de 2.022 în această ţară. Nigeria a raportat primul său caz de coronavirus, fiind vorba despre un cetăţean italian care locuieşte în Lagos. Este a treia ţară din Africa afectată de virusul ucigaş, după Egipt şi Algeria. De asemenea, Lituania, Olanda, Noua Zeelandă şi Belarus au raportat şi ele primele cazuri. Peste 44 de ţări sunt afectate în afara Chinei de noul Covid-19.

În total, la nivel mondial au fost confirmate până vineri dimineaţă 83.374 de cazuri confirmate cu infecţie de coronavirus, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 2.858.