Corpul de control al ministrului Educaţiei va verifica situaţia privind anularea unei lucrări pe motiv că sunt scrisuri diferite

Corpul de control al ministrului Educaţiei va merge vineri într-un centru de evaluare la bacalaureat pentru a verifica situaţia unei eleve care a terminat clasa a XII-a cu media 9,87, din judeţul Dâmboviţa, căreia i-a fost anulată lucrarea la Istorie pe motiv că două pagini ale lucrării aveau scrisuri diferite, a declarat ministrul Liviu Pop.

06 iul. 2017, 16:35
Corpul de control al ministrului Educaţiei va verifica situaţia privind anularea unei lucrări pe motiv că sunt scrisuri diferite

„Mâine dimineaţă la prima oră Corpul de control va fi in centrul de evaluare unde a fost anulată lucrarea unei eleve. Vom vedea care este situaţia şi vom face publice rezultatele”, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop potrivit News.ro.

El a precizat că până când nu va avea rezultatul anchetei nu poate face niciun fel de apreciere pe acest subiect.

„Gazeta Dâmboviţei” a scris că unei eleve din Titu care a terminat clasa a XII-a cu media 9,87 i-a fost anulată lucrarea la Istorie, figurând eliminată la acestă probă. Lucrarea ei a fost declarată fraudată de către comisia din Bucureşti, pentru că, potrivit acestora, scrisul de pe paginile 2 şi 3 ar fi diferit. Pentru că lucrarea a fost sigilată corespunzător la Târgovişte, iar probele video din timpul examenului arată că tânăra a scris tot timpul şi nu existau suspiciuni asupra ei, comisia din Capitală, spun părinţii fetei, consideră că cele două pagini au fost înlocuite în timpul transportului. „Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la Istorie”, a declarat pentru „Gazeta Dâmboviţei” Florin Ioniţă, tatăl fetei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa spune că o situaţie similară s-a înregistrat şi la Moreni. „Am fost la comisia de evaluare ca să le explic că pot evalua lucrarea şi apoi să facă o cercetare, în urma căreia dacă se va dovedi frauda să ia o decizie. Convingerea mea e, sută la sută, că aceşti elevi nu au făcut nimic în neregulă. Este un caz similar şi la Moreni. Nu ştiu cum se mai poate îndrepta acum” a spus Sorin Ion, inspectorul şef ISJ Dâmboviţa.

Eleva a obţinut calificative de utilizator experimentat la Limba română şi Informatică, 7,75 la proba scrisă de la Limba română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la Geografie.

Citeşte şi Elevi eliminaţi de la bac din motive scandaloase. Adolescenţii ameninţă cu proteste