Corpul de control al ministrului Sănătăţii va efectua verificări la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

Corpul de control al ministrului Sănătății va efectua, începând de marți, verificări la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

30 mai 2016, 12:21
Corpul de control al ministrului Sănătăţii va efectua verificări la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat, astăzi, ordinul prin care Corpul de control al ministrului Sănătății va efectua verificări la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Precizăm că acțiunea de control va începe mâine, 31 mai, și că este vorba despre o verificare care era prevăzută în planul anual al Corpului de control al ministerului”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

În cadrul controlului vor fi verificate achizițiile publice derulate de unitatea sanitară, inclusiv contractele de achiziții de biocide și dezinfectanți, va fi verificat modul de raportare a infecțiilor nosocomiale și modul de utilizare a produselor biocide și a dezinfectanților, dar și unele concursuri derulate în ani precedenți, în urma unor sesizări care ar indica o posibilă viciere a acestora, precizează sursa citată.

Controlul va viza și verificarea activității economico-financiare a unității, a implementării unor proiecte din fonduri europene nerambursabile, dar și a procedurilor operaționale și a modului lor de aplicare.

Concluziile controlului vor fi comunicate după elaborarea raportului final.

Citeşte şi Prima reacţie a Guvernului după raportul Corpului de control privind copiii cu SHU din Argeş