Corpul de control al premierului a descoperit cel mai TÂNĂR revoluţionar din istorie: Avea doar 5 ani în 1989

Corpul de control al premierului Dacian Cioloş a descoperit unui caz demn de Cartea Recordurilor: cel mai tanar revoluţionar din istorie. Este vorba despre un bărbat din oraşul Corabia, care la Revoluţia din 1989 avea doar 5 ani.

10 feb. 2016, 08:07
Corpul de control al premierului a descoperit cel mai TÂNĂR revoluţionar din istorie: Avea doar 5 ani în 1989

Vârsta nu l-a impiedicat însă sa primeasca, in baza Legii 42/1990, atat certificat de ranit, cat si de luptator pentru victoria Revolutiei.

Omul a primit aceste titluri desi nu a prezentat un certificat medico-legal, se arata in raportul Corpului de Control. La dosar exista o adresa a Parchetului Militar cum ca ar fi fost ranit „in urma unei busculade” petrecute in Craiova si declaratia pe proprie raspundere a eroului, potrivit stirileprotv.ro.

Pe 22 decembrie 1989 (…) Bunica m-a imbracat si am plecat impreuna spre centrul orasului (…) Din jurul meu se auzea si. Am strigat Jos Ceausescu, Jos dictatorul, Jos tiranul si victorie. Am strigat Victorie si am ridicat doua degete in semn de victorie; mentionez ca eram in bratele bunicii.”, a declarat „revoluţionarul”.

Cazul sau a fost descoperit de Corpul de Control al premierului, in cadrul unei actiuni de documentare privind situatia indemnizatiilor platite eroilor Revolutiei si urmasilor acestora. Din 1992 si pana in 2014, aceste indemnizatii au totalizat peste 3,2 miliarde lei.