Trupul neînsufleţit al mitropolitului Kiril de Varna a fost descoperit pe o plajă din Bulgaria VIDEO

Trupul său neînsufleţit al mitropolitului Kiril de Varna a fost găsit marţi dimineaţă pe malul Mării Negre, în zona cartierului Traka al oraşului Varna, informează site-ul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

09 iul. 2013, 13:44
Trupul neînsufleţit al mitropolitului Kiril de Varna a fost descoperit pe o plajă din Bulgaria VIDEO

Primele cercetări arată că mitropolitul s-ar fi înecat. Parchetul de la Varna, precum şi Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au respins informaţiile din presă potrivit cărora pe cadavru au fost găsite urme de violenţă.
Potrivit postului naţional de radio, trupul mitropolitului a fost găsit aproape de reşedinţa sa de pe malul mării, în apă. Mitropolitul purta echipament de scufundare: tub de respirat şi mască.

Mitropolia Varnei a refuzat orice comentarii legate de posibilitatea ca în momentele dinaintea decesului mitropolitul Kiril să fi fost însoţit de cineva, informează Agerpres.

Născut în anul 1954, Kiril a devenit Mitropolit al Varnei şi Preslavului în anul 1989. El era considerat unul dintre cei mai influenţi mitropoliţi bulgari. După decesul Patriarhului Bulgariei, Maxim, în noiembrie 2012, Kiril a preluat interimarul până alegerea actualului Patriarh Neofit.

Înaltul Prelat este cunoscut prin gustul său pentru lux şi că ar fi colaborat cu autorităţile comuniste

Mitropolitul Kiril a fost implicat într-un scandal de proporţii când a apărut la Slujba de Înviere din 2011 într-o maşină de lux americană, despre care spunea că ar fi identică cu cea a preşedintelui american Barack Obama. Mitropolitul Kiril a fost numit patriarh interimar după moartea patriarhului Maxim al Bulgariei între noiembrie 2012 şi februarie 2013.