Corpul unui dresor ucrainean, omorât de armata rusă, a fost vegheat de unul dintre câinii săi, care a refuzat să-şi părăsească stăpânul

Fortele Rusiei l-au asasinat si pe chinologul ucrainean Igor Bakun. Fortele Moscovei i-au bombardat masina in momentul in care acesta incerca sa evacueze trei ciobanesti germani din Hostomel, un oras invadat de rusi din suburbiile Kievului, anunta o jurnalista din Ucraina.

21 mart. 2022, 17:28
Corpul unui dresor ucrainean, omorât de armata rusă, a fost vegheat de unul dintre câinii săi, care a refuzat să-şi părăsească stăpânul

Unul dintre caini, care a supravietuit atacului, a refuzat sa se desparta de corpul stapanului si prietenului sau a precizat jurnalista, care a publicat si o poza cu cei doi.

Unele videoclipuri publicate pe retelele de socializare il arata pe Ikar, unul dintre cainii sai, care a murit in timp ce se afla inca la bordul vehiculului, intr-o baie de sange, scrie Aktual 24. La cativa metri distanta, intr-un sant, se afla corpul fara viata al lui Bakun. Iar langa el, supravietuind in mod incredibil tirului de gloante, marturie fiind gaurile de pe vehicul, se afla un ciobanesc german. Acesta nu si-a parasit stapanul. A ramas sa il vegheze pe prietenul sau uman pana cand niste oameni l-au adus inapoi la rudele barbatului si care au grija de alti doi caini din familia lui Bakun.

Citeşte şi: Zelenski anunţă lovitura de graţie pentru Putin: „Numai aşa se termină războiul!”

„Eu si Igor am impartasit o energie pe care am simtit-o foarte reala din prima clipa in care ne-am intalnit, in timp ce jurizam expozitii canine internationale si dresam caini de protectie in Ucraina. Am participat impreuna la multe evenimente si expozitii de-a lungul anilor. L-am iubit pe el si pe frumosul sau caine Ikar.

Unul dintre cei mai talentati si mai modesti dresori de caini de protectie din Ucraina, a castigat campionat dupa campionat. A fost unul dintre acei oameni care te faceau sa te simti in siguranta si puternic. Am incercat sa dau de el zile intregi si am descoperit ca viata lui a fost intrerupta astazi… Te iubesc, fratele meu, si imi pare rau ca nu voi mai putea sa-ti vad chipul sau sa-ti simt prezenta”, a spus Thomas Bell, dresor de caini britanic rezident in Polonia care, pe langa faptul ca a impartasit vestea pe retelele de socializare, a decis sa organizeze si o strangere de fonduri pentru a ajuta numarul mare de orfani care ajung in tara sa, scrie Daily Mail.

Citeşte şi: Rusia susţine că 80 de ucraineni au murit într-un atac asupra unei baze de instrucţie, iar alţi 60 ar fi fost luaţi prizonieri