Corul Regal din Olanda, alungat de poliţişti din Piaţa Libertăţii din Timişoara VIDEO

Au cântat cu sala arhiplină în deschiderea Festivalului de operă şi operetă de la Timişoara, însă au fost alungaţi de poliţiştii locali atunci când au vrut să repete experienţa pentru timişoreni, în Piaţa Libertăţii. Este vorba despre membrii Corului Regal Venlona, din Venlo (Olanda), care au rămas cu un gust amar despre Timişoara.

24 aug. 2015, 05:53
Corul Regal din Olanda, alungat de poliţişti din Piaţa Libertăţii din Timişoara VIDEO

Sute de timişoreni au stat la coadă, vineri seara, la concertul inaugural al Festivalului de operă şi operetă de la Timişoara, susţinut de Corul Regal Venlona din Venlo, alături de soliştii vocali şi orchestra Operei Naţionale Române, potrivit tion.ro. Impresionaţi de primirea publicului timişorean, care a umplut până la refuz sala Operei Naţionale, membrii Corului Regal Venlona au decis, sâmbătă după-amiaza, să le ofere timişorenilor o surpriză şi să cânte gratuit în Piaţa Libertăţii.

În momentul în care membrii Corului Regal au început să cânte, de ei s-au apropiat poliţiştii locali care patrulează în zonă. Aceştia le-au pus în vedere că ori se opresc din cântat imediat, deoarece nu au autorizaţie pentru acest moment, ori vor primi amendă. Evident, membrii Corului Regal Venlona s-au conformat. I

Incidentul a ajuns şi la urechile primarului Nicolae Robu. După ce a citit ştirea, primarul Robu a scris pe Facebook că poliţiştii locali au greşit şi că ar fi trebuit să îşi sesizeze şefii înainte de a lua vreo măsură.

„Dacă s-a întâmplat aşa cum se relatează, desigur că poliţiştii au gresit. Ar fi trebuit să-şi sune şefii, iar unul dintre aceştia sa-l sune pe vicele Diaconu (viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu – n.r.) care îmi ţine locul pe perioada concediului sau chiar pe mine, să întrebe dacă dăm autorizaţie în regim de forţă majoră, pentru un eveniment deosebit. Iar noi, desigur că am fi răspuns pozitiv, chiar dacă Piața Libertății este, încă, sub lucrări. Dar, apropo: cât de curând, se va vedea ce valoare a dobândit Piaţa Libertăţii, prin noua sa înfaţişare! Încă puţintică răbdare!”, a comentat primarul Nicolae Robu pe Facebook.