Corvete militare, construite la Şantierul Naval Constanţa. Când vor defila de Ziua Marinei VIDEO

Marina militara, in sarbatoare in aceste zile, se va putea mandri in curand cu patru corvete moderne si ultramoderne care vin sa intregeasca flota Fortelor Navale Romane. Acestea vor fi construite intr-un santier naval din Constanta, de muncitori romani in parteneriat, cu Naval Group, liderul european in constructia de nave militare.

14 aug. 2020, 13:22
Corvete militare, construite la Şantierul Naval Constanţa. Când vor defila de Ziua Marinei VIDEO

Anul acesta, de ziua Marinei Romane, Fortele Navale defileaza cu fregate si alte nave pe care le au deja in dotare. In viitor insa Fortele Navale se vor putea mandri cu 4 corvete ultramodene dotate cu sisteme de lupta de ultima generatie. Chiar in aceste zile se poarta ultimele discutii pentru ca cei care le vor construi de la 0 sa poata incepe constructia corvetelor care vor deveni vedetele Fortelor Navale.

„Cele 4 corvete vor fi construite de santierul naval constanta pe teritoriul santierul naval constanta, cu asistenta tehnica, cu transferul de tehologie asigurat de Naval grup care are o experienta deosebit de bogata in acest domeniu”, spune Radu Rusen, director general Santierul Naval Constanta

Pentru cei implicati in acest proiect de anvergura este o mandrie sa stie ca datorita muncii lor, militarii romani vor executa misiuni pe cele 4 corvete ultramoderne. Peste 1000 de oameni vor munci efectiv la constructia acestor nave.