Cosette Chichirău candidează la şefia USR: În USR nu avem nevoie de cultul personalităţii

Cosette Chichirău, deputat USR și președinte al organizației județene Iași a partidului, şi-a anunțat candidatura la șefia partidului în cadrul alegerilor interne care vor avea loc la începutul lunii viitoare. Ea îl atacă pe Dan Barna, despre care spune că se înconjoară numai de oameni fideli, care îi întreţin "cultul personalității".

08 aug. 2019, 12:41
Cosette Chichirău candidează la şefia USR: În USR nu avem nevoie de cultul personalităţii

”Cel mai important lucru pe care îl am de spus despre organizarea internă a partidului este că apartenența la ”clan” nu mai poate să fie un criteriu pentru promovarea oamenilor (…) Teambuildingul președintelui va dispărea. Pentru că în USR nu avem nevoie de cultul personalității”, le-a transmis ea membrilor USR în anunțul de candidatură, scrie G4Media.ro.

Pe lângă Dan Barna și Cosette Chichirău, în cursa pentru șefia USR au mai intrat Liviu David, Alexandru Cristian Surcel și Vișinel Bălan.

Președintele USR urmează să fie ales prin votul electronic al tuturor membrilor partidului în perioada 1 – 3 septembrie, urmând ca pe 14 septembrie să aibă loc congresul pentru alegerea Biroului Național, structura centrală a conducerii formațiunii.

Surse din cadrul USR au explicat pentru G4Media.ro că Dan Barna a fost criticat în interiorul partidului pentru faptul că a impus alegerile pentru șefia partidului înaintea celor prezidențiale, subliniind că a apelat la acest artificiu pentru a-și asigura realegerea în fruntea formațiunii, bazându-se pe faptul că nu va fi dat jos de la șefia USR în timp ce candidează pentru Palatul Cotroceni.

Potrivit surselor citate, mai mulți lideri USR au solicitat ca alegerile interne să fie programate după scrutinul prezidențial, dar propunerea lor a fost respinsă la limită de Biroul Național al partidului.