COŞMAR în cel mai mare avion de pasageri: CĂDEAU rând pe rând, ca SECERAŢI GALERIE FOTO VIDEO

O alertă s-a declanşat la bordul celui mai mare avion de pasageri care circula între Dubai şi Londra. 60 de copii britanici, care făceau parte dintr-un cor şi veneau din Africa de Sud, făcând escală în Dubai, pentru a pleca apoi acasă, în Marea Britanie, s-au îmbolnăvit subit, în timpul călătoriei.

06 mai 2014, 12:55

În timpul zborului cu un avion Airbus 380, care este cel mai mare avion de pasageri, zeci de copii au început să se plângă de greaţă, dureri de cap şi de stomac, după ce făcuseră o escală în Dubai, urmând să ajungă ascasă, în Marea Britanie.

În aeronava care decolase din Dubai se aflau 60 de copii din Marea Britanie, cu vârste între 10 şi 14 ani,  membri ai unui cor care cântase în Africa de Sud, cu ocazia aniversării a 20 de ani de democraţie. Copiilor li s-a făcut rău subit în avion. Se plângeau de greaţă şi dureri de burtă. Unii făcuseră deja diaree, scrie Daily Mail.

La bordul avionului s-a declanşat alarma. Când au ajuns la Londra, ambulanţele îi aşteptau deja pe aeroport. 12 copii au avut nevoie de spitalizare, în timp ce ceilalţi au primit îngrijirile necesare în aeroport.

Deocamdată nu s-a precizat sursa îmbolnăvirii subite a copiilor. Cel mai probabil, a fost vorba despre o toxiinfecţie alimentară, o gastroenterită, însă nu se ştie ce anume aliment din cele pe care le consumaseră copiii le-ar fi putut cauza atât de rău. Cert este că niciunul dintre pasagerii adulţi care au călătorit în avion cu copiii nu s-a îmbolnăvit.

Părinţii au descris scene de coşmar la bordul avionului. „Parcă eram în iad. Cădeau seceraţi ca spicele, unul câte unul”, a povestit mama unui băiat care făcuse diaree. Iar ceilalţi 11 erau la fel ca el. Cele 17 toalete de care dispune acest tip de avion, care este cel mai mare avion de pasageri din lume, deveniseră aproape insuficiente pentru copiii care aveau probleme cu stomacul.

În urmă cu o săptămână, reaminteşte publicaţia britanică, autorităţile de sănătate engleze îi avertizaseră pe pasagerii unui zbor al British Airways venind dinspre Arabia Saudită asupra riscurilor de contaminare, după ce un pasager fusee diagnosticat cu sindromul MERS (sindromul respirator sever acut), care a ucis peste 100 de persoane în ultimii 2 ani.