Coşmar pentru şoferi. Preţul RCA pentru un Logan ar putea trece de 1.000 de euro în 2016

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susţine că sunt şanse ca, de la 1 ianuarie 2016, asigurarea obligatorie RCA să depăşească 1.000 euro pentru un Logan şi face un apel la Guvern pentru intervenția de urgență în vederea reglementării acestei situații.

22 nov. 2015, 13:06
Coşmar pentru şoferi. Preţul RCA pentru un Logan ar putea trece de 1.000 de euro în 2016

Reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România spun că dacă această măsură se va aplica, cele mai multe firme vor da faliment sau vor merge afară pentru a-și asigura mașinile.

Măsura vine după intrarea în faliment a ASTRA Asigurari, una dintre cele mai mari companii din industria asigurărilor din România.

CITEŞTE ŞI RCA se scumpeşte de la 1 ianuarie 2016. Cât costă POLIŢA

Potrivit unui comunicat UNTRR, de la 1 ianuarie 2016 se va aplica Directiva 2009/138/CE, cunoscută și sub numele Solvency II, care se va aplica tuturor companiilor de asigurări și reasigurări cu un volum anual de prime de peste 5 milioane de euro, sau cu rezerve tehnice de peste 25 milioane de euro, ceea ce va marca o creștere a tarifelor RCA.

„Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier și la mutarea în alte țări a firmelor medii și mari de transport rutier din România, și poate conduce la o creștere a RCA pentru cei care supraviețuiesc captivi în sistemul obligatoriu de asigurări RCA din România la valori care pot trece de 1.000 de euro pentru un Logan”, au punctat cei de la UNTRR.

„Comisia de buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senatul României se întâlnește, marți, cu reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România și conducerea Autorității de Supraveghere Financiară pentru a discuta situația polițelor RCA, modul în care acestea acoperă riscurile și cuantumul valorii acestora pentru 2016”, a declarat senatorul PSD, Marius Sorin Bota.