COŞMARUL ALB loveşte România: Doi oameni au murit şi mii de persoane sunt izolate în Moldova VIDEO

Ninsorile fac victime şi crează probleme în zona Moldovei. Zăpadă de doi metri şi case complet izolate în patru sate din Vrancea. Într-o comună din Bacău, o femeie de 45 de ani a fost găsită moartă după ce o maşină de dezăpezire a trecut peste ea. Sute de oameni sunt izolaţi şi în Vaslui, iar în Vama Albiţa zeci de tiruri au fost oprite din cauza ninsorilor. Aproape o mie de oameni din localitatea Boldu, judeţul Buzău, au stat blocaţi în comună pentru că drumurile de acces au fost înzăpezite.

28 ian. 2013, 07:33

Pe o porţiune de aproximativ 8 kilometri nu se poate merge decât pe jos. Zăpada viscolită a acoperit complet şoseaua, iar locuinţele oamenilor abia se mai văd. Oamenii din satul Bordeiasca, Vrancea, se înclină neputincioşi în faţa furiei naturii. O dată cu nisoarea, vin şi necazurile sătenilor. Pe o distanţă de 8 kilometri, nu se poate merge decât pe jos.

„Am avut o pomană şi nu a putut nici părintele să vină. Ne-a trimis alt părinte şi copiii mi-au venit din Italia, au ajuns până la Milcov şi s-au întors înapoi şi n-au putut să participe la pomana taicălui său. N-a putut niciunul de la Focşani să ajungă, a plâns acasă până n-a mai putut şi eu am plâns aici”, a spus o bătrână din sat.

Speranţa oamenilor rămâne în mâna autorităţilor.

„Viaţa niciunui cetăţean nu este în pericol pe raza judeţului Vrancea. Drumurile vor fi aduse la stadiul de trafic de iarnă. Dacă există vreo urgenţă şi există solicitări de alimentare cu ceva special, noi avem echipaje pregătite care pot ajunge în orice loc şi la orice ora pe raza judeţului Vrancea”, a spus Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, potrivit România TV.

Viscolul a ucis doi oameni. Un tânăr de 28 de ani, plecat pe jos de la serviciu, a fost găsit îngheţat în nămeţi, în judeţul Vaslui, iar o femeie de 45 de ani a fost prinsă de viscol, în Bacău. A fost găsită moartă când un utilaj de deszăpezire a trecut peste ea. Tot în Bacău, un bărbat a fost rănit grav de un utilaj de deszăpezire şi a fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD de la Iaşi ca să îi acorde îngrijirile necesare.

În Vaslui, sute de oameni sunt încă izolaţi. Poliţiştii de frontieră au sărit în ajutorul localnicilor disperaţi. Zeci de tiruri au fost oprite din cauza nămeţilor în Vama Albiţa.

Aproape o mie de oameni din localitatea Boldu, judeţul Buzău, au rămas mai bine de trei zile izolaţi de restul lumii, fără curent, mâncare şi fără posibilitatea de a ajunge la un spital în caz de urgenţe. Oamenii au stat blocaţi în comună pentru că drumurile de acces au fost înzăpezite.

CITEŞTE ŞI: Drumuri acoperite de zăpadă. Vezi cum se circulă în ţară

Trei zile drumarii au muncit continuu ca să deblocheze drumurile de acces, dar din cauza viscolului le-a fost imposibil. Când s-au trezit rupţi de lume, oamenii s-au descurcat cum au putut. Bătrânii au fost ajutaţi de vecini să deszăpezească grădinile pentru a ajunge la animale. Cei care nu au avut încotro, au mers pe jos aproape 10 kilometri pentru a ajunge la locul de muncă.

Abia duminică seară utilajele au răzbit printre nămeţii de peste un metru şi jumătate formaţi pe DN 22 care leagă localitatea Boldu de Râmnicu Sărat.