Coşmarul alb se întoarce. Zeci de turişti blocaţi la munte VIDEO

Ninsorile abundente încep să se extindă în România. La Rânca ninge de ore bune, iar zeci de turişti au rămas blocaţi în staţiune.

21 dec. 2014, 16:35

Ninsorile abundente au revenit, exact aşa cum au avertizat meteorologii. La Rânca, în munţii Parâng e viscol, iar turiştii pot coborî din staţiune doar insoţiţi de utilajele de deszăpezire.

Meteorologii au emis avertizări nowcasting tip cod galben pentru mai multe judeţe din ţară, iar pentru jumătate din ţară este în vigoare o informare meteo de vânt, ninsori şi polei.

În intervalul 21 decembrie, ora 02 – 22 decembrie, ora 06 se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori şi polei în Maramureş, Transilvania, Crişana şi Banat.

Precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până la 50…60 km/h. Vor fi condiţii de polei.

La munte vântul va depăşi la rafală 70…80 km/h, va ninge viscolit, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de peste 20…25 cm.

PROGNOZA METEO pentru zilele următoare

Vântul se va intensifica în cursul zilei de duminică şi în sudul şi în estul ţării, unde vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei.

În zona montană vântul va continua să prezinte intensificări până în data de 24 decembrie şi temporar va spulbera sau va viscoli ninsoarea.

Cum va fi vremea de CRĂCIUN


loading...
TopArticole1 / 6