COŞMARUL de pe Bd. Liviu Rebreanu se apropie de FINAL. În ce stadiu sunt lucrările de modernizare

REABILITARE LINIE TRAMVAI LIVIU REBREANU. Coşmarul şoferilor care circulă prin zona Bulevardului Liviu Rebreanu din Bucureşti s-ar putea termina, modernizarea liniei de tramvai în zonă fiind în curs de finalizare. Potrivit Primăriei Capitalei, lucrările de reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai Liviu Rebreanu-Camil Ressu ar trebui să fie gata în iulie 2016, însă e greu de crezut ţinând cont că mai este încă de lucru pe şantier la partea de asfaltare, amenajare parcări şi refacere a zonelor verzi. 

24 iun. 2016, 07:41

REABILITARE LINIE TRAMVAI LIVIU REBREANU. Finalizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu – Camil Ressu a intrat în linie dreaptă. Până acum, a fost scoasă vechea linie de tramvai şi instalată una nouă, în prezent fiind în curs de asfaltare una din cele două benzi de circulaţie ale bulevardului. 

(Sursa foto: forum.metrouusor.com/user pinkyhog)

Pentru finalizarea lucrărilor la Bulevardul Liviu Rebreanu, municipalitatea a aprobat în acest an un buget de 9.745.000 lei. Potrivit Primăriei Capitalei, modernizarea Bdului. Liviu Rebreanu ar trebui să fie gata în iulie 2016, după ce la finele anului trecut au fost făcute şi ultimele exproprieri de teren din zonă.

REABILITARE LINIE TRAMVAI LIVIU REBREANU. Având în vedere faptul că mai sunt doar câteva zile până în iulie, este greu de crezut că va putea fi respectat termenul anunţat de autorităţi. Pe şantierul de pe Bdul. Rebreanu mai sunt lucrări de executat, pe lângă partea carosabilă, şi la cele de refacere a spaţiilor verzi. 

De asemenea, mai trebuie amenajate şi staţiile de tramvai de pe traseu, acum fiind făcute lucrări la pavajul din staţii, după cum se poate observa în imagini. 

(Sursa foto: forum.metrouusor.com/user pinkyhog)

REABILITARE LINIE TRAMVAI LIVIU REBREANU. Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în urmă cu un an, exproprierile pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai de pe Bdul. Liviu Rebreanu, valoarea acestora fiind de 6,1 milioane lei (1,36 milioane euro). Exproprierile au fost necesare pentru etapa a doua a proiectului de infrastructură, ce vizează segmentul cuprins între Bdul. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie.

Modernizarea Bdului. Liviu Rebreanu a fost împărţită în două etape:

-tronsonul 1: între Camil Ressu – Nicolae Grigorescu ( câte două benzi pe sens) – finalizat
-tronsonul 2: între Nicolae Grigorescu şi 1 Decembrie ( câte doua benzi pe sens) – în curs de finalizare 

Artera are o lungime totală de 2,7 km, corespunzător unei suprafeţe de carosabil de 39.480 mp şi zonă verde de 8.460 mp. 

În cadrul primului tronson, s-au realizat următoarele tipuri de lucrări: linia de tramvai a fost înierbată, s-au refăcut carosabilul şi trotuarele şi au fost amenajate piste de biciclete pe trotuar, pe ambele sensuri de circulaţie. De asemenea, s-au refăcut locurile de parcare existente, acestea fiind folosite gratuit de locuitorii din zonă. De asemenea, locurile de parcare nou create au fost dotate cu automate de parcare. În plus, a fost modernizat sistemul de semaforizare, bulevardul fiind introdus in sistemul inteligent de management al traficului.

Pe cel de-al doilea tronson, cuprins între Bd. Nicolae Grigorescu – 1 Decembrie 1918, lucrările de modernizare presupun: înlocuirea liniei de tramvai şi a reţelei de termoficare, reamenajarea intersecţiilor şi amenajarea de piste pentru biciclişti, refacerea trotuarelor şi a spaţiilor verzi, amenajarea de noi locuri de parcare dispuse în spic sau la bordură. În plus, trebuie extins sistemul de management inteligent al traficului şi la intersecţiile de pe acest tronson, la care se adaugă modernizarea sistemului de iluminat public. 

REABILITARE LINIE TRAMVAI LIVIU REBREANU. Potrivit primelor estimări ale municipalităţii, lucrările de reabilitare ale Bulevardului Liviu Rebreanu ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2014, însă termenul a fost prelungit până în 2016, lucrările fiind întârziate din cauza exproprierilor făcute abia în 2015. 

Valoarea totală a investiţiei pentru modernizarea completă a Bdului. Liviu Rebreanu se ridică la 62, 6 milioane lei fără TVA, contractul fiind atribuit asocierii de firme Euro Construct – PACO.